Apple bringer Apple Pay til Kina

Apple og China UnionPay meddelte i dag, at de har indgået samarbejde om at bringe Apple Pay – som totalt forandrer mobile betalinger med en nem, sikker og personlig betalingsform – til Kina
apple pay
Apple Pay - foto: Apple

Kunder med kort hos China UnionPay vil nemt kunne tilføje deres bankkort til Apple Pay på iPhone, Apple Watch og iPad, så de kan betale for deres daglige indkøb på en endnu mere bekvem og sikker måde.

“China UnionPay er dybt engageret i at støtte nyskabende betalingsmetoder og sørge for, at vores flere hundrede millioner kortindehavere får en sikker og bekvem oplevelse ved mobil betaling, som sker i et samspil mellem forskellige parter inden for branchen,” udtalte Chai Hongfeng, som er Executive Vice President hos China UnionPay. “Det glæder os meget at kunne tilbyde Apple Pay blandt de mange forskellige innovative betalingsmetoder, der fungerer sammen med China UnionPay QuickPass.”

“Apple Pay har revolutioneret den måde, millioner af mennesker udfører betalinger på hver eneste dag med deres iPhone, Apple Watch og iPad,” sagde Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. “Kina er et utroligt vigtigt marked for Apple, og med China UnionPay og støtte fra 15 af Kinas førende banker vil brugerne kunne se frem til en bekvem, privat og sikker betalingsoplevelse.”

Når China UnionPays QuickPass og Apple Pay fungerer sammen, beskyttes kundernes betalingsoplysninger ved hjælp af en tokenteknologi, som er førende inden for branchen. Sikkerhed er grundstenen i Apple Pay, så når et betalingskort tilføjes, bliver selve kortnummeret hverken gemt på enheden eller på Apples servere. I stedet tildeles der et unikt kontonummer for enheden, som krypteres og lagres i en særlig chip kaldet “Secure Element” på brugerens enhed. Hver eneste transaktion bliver desuden godkendt med en unik og dynamisk sikkerhedskode, der kun anvendes én gang.

Betaling sker nemt med et tryk med fingeren og kan udføres i en enkelt bevægelse. Kunderne behøver hverken at åbne en app eller aktivere skærmen, når de står i butikken. Det innovative NFC-antennedesign betyder, at man bare skal holde sin iPhone hen mod en POS-terminal, der er kompatibel med China UnionPays QuickPass, og holde fingeren nede på Touch ID – så sker betalingen automatisk. Med Apple Watch skal man bare klikke to gange på sideknappen og holde urets skærm op mod den berøringsfrie læser for at foretage et køb direkte fra håndleddet. Det har aldrig været nemmere at handle i apps, der bruger Apple Pay, og man behøver ikke at udfylde omfattende kontoformularer manuelt eller indtaste forsendelses- og faktureringsoplysninger igen og igen.

Apple Pay lanceres blandt kortindehavere hos China UnionPay allerede i begyndelsen af 2016, når de relevante tests og certificeringer er gennemført i henhold til de kinesiske myndigheders krav. Selve tjenesten overholder alle gældende nationale standarder for mobil betaling og finanssektoren i Kina.