Apple opdaterer iMac-familien med strålende nye Retina-skærme

Apple har meddelt, at hele iMac-familien vil blive opdateret. Se her hvilke iMacs får 4K, samt pris
imac
iMac - foto: Apple

For første gang nogensinde vil 21,5" iMac kunne fås med en strålende ny Retina 4K-skærm, og 27" iMac med en Retina 5K-skærmen. De nye Retina-skærme gør billeder og videoer mere fordybende og naturtro takket være et bredere farveområde og en fantastisk billedkvalitet. De opdaterede iMac-computere har også mere kraftfulde processorer og en bedre grafik, to Thunderbolt 2-porte og nye lagringsmuligheder, der gør Fusion Drive med den store ydeevne endnu mere prisvenlig.

I dag præsenterede Apple også et nyt udvalg af trådløst tilbehør: de helt nye Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2. Magic-enhederne har fået et nyt design, så de føles endnu mere behagelige end nogensinde, og de indeholder genopladelige batterier, der gør det helt unødvendigt at bruge engangsbatterier. Med Magic Trackpad 2 kommer Apples revolutionerende Force Touch-grænseflade også til den stationære computer, og iMac-oplevelsen får dermed en ny dimension.

“Fra den første iMac til i dag har der aldrig været tvivl om muligheder med iMac – der giver den ultimative oplevelse af en stationær computer med de nyeste teknologier, smukke skærme og avanceret design,” sagde Philip Schiller,  Apples direktør for Worldwide Marketing. “Det er de mest strålende iMac-computere, vi nogensinde har fremstillet. Med vores smukke nye Retina-skærme, mere kraftfulde processorer og bedre grafik samt det helt nye Magic-tilbehør fortsætter den nye iMac med at omdefinere den ultimative oplevelse af stationære computere.”

Med Retina-skærmen vises tekst skarpere end nogensinde, videoer er utroligt livagtige, og du kan se et helt andet niveau af detaljer på dine billeder. 21,5" iMac fås med den helt nye Retina 4K-skærm, der har en fantastisk opløsning på 4096 x 2304 samt 9,4 millioner pixels, hvilket er 4,5 gange så meget som en almindelig 21,5" iMac-skærm. Alle 27" iMac-computere har en Retina 5K-skærm – en alt-i-en-skærm med verdens højeste opløsning og hele 14,7 millioner pixels, hvilket er 7 gange så mange som en HD-skærm. Nu hvor 21,5" iMac og alle 27" iMac-computere har en Retina-skærm, er iMac med Retina-skærm endnu mere prismæssig overkommelig end nogensinde.

De nye Retina-skærme har et bredere farveområde, der giver din stationære computer mere strålende og naturtro farver. Med almindelige sRGB-baserede skærme kommer mange af de farver, du ser i virkeligheden, aldrig ind på din skærm. De nye Retina 5K- og 4K-skærme har et bredere P3-baseret farveområde, der giver et 25 % større farverum. Der er flere tilgængelige farver og mere levende billeder, som viser flere detaljer og ser mere naturtro ud end nogensinde.

Den nye 27" iMac med Retina 5K-skærm er hurtigere og mere effektiv end nogensinde, og den fås nu med Intel Core-processorer af 6. generation samt den nyeste AMD-grafik med en grafiks power på op til 3,7 teraflops. Den nye 21,5" iMac med Retina 4K-skærm har en Intel Core-processor af 5. generation og forbedret Intel Iris Pro-grafik. To Thunderbolt 2-porte er nu standard på alle iMac-computere og leverer op til 20 Gbps dataoverførselshastigheder til eksterne drev og ydre enheder med høj ydeevne. Og tre 802.11ac Wi-Fi-strømme gør det muligt for iMac-computere at understøtte trådløse netværksforbindelser på op til 1,3 Gbps.

Priser og tilgængelighed
27" iMac med Retina 5K-skærm kan købes fra i dag via Apple.com/dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 27" iMac fås i tre modeller fra 15.999 kr., 17.999 kr. og 19.999 kr.

21,5" iMac kan købes fra i dag via Apple.com/dk, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 21,5" iMac kan købes i tre modeller fra 9.499 kr. og 11.299 kr. og med en Retina 4K-skærm fra 12.999 kr.