Microsoft gentænker laptop’en med Surface Book og tager hul på en ny Windows 10-æra

Tirsdag løftede Microsoft sløret for Surface Book, som er Microsofts bud på den ultimative laptop – og introducerede samtidig en række nye Windows 10-devices, herunder Surface Pro 4, Microsoft Band 2 og de nye Lumia-telefoner, Lumia 950 og 950 XL. Samtidig afslørede Microsoft nyt om HoloLens og Xbox. Alt med Windows 10 som ankerpunkt
surface book
Surface Book - foto: Microsoft

Windows 10 er i dag installeret på 110 millioner digitale enheder verden over. Dermed er Windows 10 godt på vej til at blive det styresystem i verden, der har bredt sig hurtigst – indtil videre tre gange hurtigere end Windows 7. Siden lanceringen har der været 1,25 milliarder besøg i Windows Store, og Microsoft kunne i dag præsentere nye universelle apps, deriblandt Box, Facebook, Instagram, Candy Crush Soda Saga, Flipagram, og Uber, som er tilgængelige på tværs af de nye Windows 10-enheder – hvad enten det er en smartphone, laptop eller tablet.

“Med Windows 10 og de nye Microsoft-enheder kan vores brugere se frem til helt nye oplevelser,” fortæller Satya Nadella, CEO for Microsoft. ”Vi vil gerne flytte vores brugere fra at have behov for Windows til at vælge Windows og til at elske Windows, og med vores nye digitale enheder vil vi gerne skabe endnu mere entusiasme og nye muligheder for hele Windows-økosystemet.”

Af nye oplevelser, som brugerne kan se frem til, kan nævnes de nye, innovative features i Windows 10, som med de nye enheder bliver tilgængelige for brugerne. Eksempelvis Windows Hello, der logger dig ind på din laptop, tablet eller telefon ved hjælp af ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk. Eller Continuum, der gør det muligt at bruge de nye Lumia 950 og 950 XL smartphones som en fuld funktionel pc ved at tilslutte den til skærm, mus og keyboard.

Surface Book redefinerer laptop’en
Den nye Surface Book bygger videre på Microsofts tradition for at skabe nye kategorier – denne gang har målet være at gentænke laptop’en. Surface Book er en ultratynd, kraftfuld laptop, som lader brugeren interagere via både touch og pen-input. Den er udstyret med Intels 6. generation Core i5- og Core i7-processorer og har op til 12 timers batterilevetid. Surface Book er 13,5” og den nye PixelSense-skærm giver et kontrastfyldt billede, og er både smuk at se på og intuitiv at skrive på.


Surface Book - foto: Microsoft

Skærmen kan frakobles, så den kan bruges til at tegne eller tage noter på. Med en diskret ekstra grafikprocessor kan Surface Book desuden bruges til avanceret videoredigering, hurtig rendering og endda grafikkrævende gaming.

Tablet’en, som kan erstatte din laptop – i ny version
Microsoft lancerer også den nye Surface Pro 4, der er den hidtil tyndeste, letteste og mest kraftfulde tablet, der er en fuld erstatning for din laptop. Surface Pro 4 er ultraslank med sine blot 8,4 mm., og bygger på en flot 12,3” PixelSense-skærm og Intels 6. generation Core M-, Core i5- og Core i7-processorer. Den nye Surface Pro 4 er udviklet til både den studerende og til professionelle brugere, som gerne vil kunne arbejde, hvor og hvornår det end passer dem.


Surface Pro 4 - foto: Microsoft

Surface Pro 4 er ikke alene 30 pct. mere kraftfuld end Surface Pro 3, den er også mere støjsvag og byder på op til ni timers batterilevetid. Med det nydesignede tastatur, Surface Pro 4 Type Cover, kan du forvandle din Surface Pro 4 fra en tablet til en laptop på et øjeblik og få en intuitiv og hurtig skriveoplevelse. Surface Pro 4 Type Cover, der også er kompatibelt med Surface Pro 3, leveres også i en variant med fingeraftrykslæser til hurtig og sikker login med Windows Hello. Den nye og ekstra følsomme Surface Pen gør dig i stand til at skrive, tegne og markere i dokumenter med ekstrem præcision, og så har den nye pen fået et ”viskelæder”, så du nemt kan slette dine noter eller markeringer.

Nye Lumia-telefoner viser potentialet i Windows 10
Med lanceringen af de to første Windows 10-telefoner, Lumia 950 og Lumia 950 XL, understreger Microsoft sit engagement på smartphone-markedet. ​Uanset hvor mange forskellige enheder du skifter mellem i løbet af din dag, sikrer Windows 10 en konsistent oplevelse og ikke mindst en ukompliceret overgang fra én enhed til en anden.


Lumia 950 XL - foto: Microsoft

De nye telefoner er optimeret til Continuum, hvor man via den nye Microsoft Display Dock kan tilslutte telefonen til en ekstern skærm, tastatur og mus og dermed arbejde på telefonen som på en pc, samtidig med at du foretager opkald eller udfører andre opgaver. Lumia 950 og Lumia 950 XL har den nyeste generation af PureView-kameraer med 20 megapixels, triple LED-blitz og 4K videooptagelse, som giver hurtigere fokus og skarpere billeder og videoer selv under vanskelige forhold.

Microsoft lancerer desuden lillesøsteren Lumia 550, der bliver den billigste 4G LTE-smartphone med Windows 10. Med superhurtigt LTE og den nyeste Qualcomm Snapdragon-processor kombinerer Lumia 550 en beskeden pris med kompromisløs kvalitet og den ægte Microsoft-oplevelse.


Lumia 550 - foto: Microsoft

Opnå dine træningsmål med Microsoft Band 2
Et andet nyt medlem af Microsoft-familien er Microsoft Band 2, der er skabt til at hjælpe dig med at leve sundere og opnå dine træningsmål. Det nye Microsoft Band har en buet skærm, hvilket gør det endnu mere behageligt at have på, og med den personlige assistent, Cortana, kan du svare på beskeder eller indstille påmindelser med et enkelt tryk på en knap.


Microsoft Band 2 - foto: Microsoft

Microsoft Band 2 har en indbygget pulsmåler og GPS og kan desuden måle din kalorieforbrænding og din søvnkvalitet. En ny funktion måler desuden, hvor mange trappeetager du har forceret i løbet af din træning. Det hele med op til to dages batterilevetid. Downloader du også den nye Microsoft Health-app, kan du sætte nye mål og få endnu dybere indsigt i din træning og sundhedstilstand.

Microsoft HoloLens er klar til udviklere
Microsoft HoloLens, der også er drevet af Windows 10, er verdens første trådløse holografiske computer. Hvad end det gælder uddannelse, design eller underholdning kan HoloLens skabe innovative oplevelser, der er umulige på enhver anden enhed og enhver anden platform. Microsoft inviterer nu udviklere verden over til besøge http://hololens.com og ansøge om Microsoft HoloLens Development Edition.


Microsoft HoloLens - foto: Microsoft

Nye spiloplevelser med Xbox
I november lancerer Microsoft den nye Xbox One-brugerflade, der er baseret på Windows 10. Den gratis opdatering er et komplet redesign af brugerfladen, der giver den hurtigste og mest sociale Xbox-oplevelse nogensinde. Samtidig introducerer Microsoft bagudkompatibilitet på Xbox One, så brugere kan spille Xbox 360-spil på Xbox One gratis med mere end 100 spiltitler til lanceringen og hundredevis af nye spiltitler på vej.


Nye spiloplevelser med Xbox - foto: Microsoft

Bagudkompatibiliteten gælder desuden også Xbox 360-spil på Windows 10 via game streaming fra Xbox One til Windows 10. Med spiltitler som Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 og Gears of War: Ultimate Edition på vej, tegner denne jul sig som det stærkeste lineup i Xbox-historien. Microsoft introducerer desuden en række special editions af Xbox One-bundles, som er klar til julehandlen.

Priser og tilgængelighed
Surface Pro 4 lander i de danske butikker d. 19. november, og forhandles via Microsoft Store og i udvalgte butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Elgiganten, Expert, FONA, Power og Wupti.

Surface Pro 4 kan forudbestilles i Microsoft Store allerede fra i dag (7. oktober 2015).

Priserne er

 • 4 GB RAM / 128 GB hukommelse, Intel Core M: 7.699,- kroner
 • 4 GB RAM / 128 GB hukommelse, Intel Core i5: 8.799,- kroner
 • 8 GB RAM / 256 GB hukommelse, Intel Core i5: 10.999,- kroner
 • 8 GB RAM / 256 GB hukommelse, Intel Core i7: 13.999,- kroner
 • 16 GB RAM / 256 GB hukommelse, Intel Core i7: 15.999,- kroner
 • 16 GB RAM / 512 GB hukommelse, Intel Core i7: 18.999 kroner
 • Type Cover 4: 1.199,- kroner

Erhvervskunder kan købe Surface Pro 4 hos mere end 40 danske forhandlere, herunder hos Atea, Comm2ig, Dustin, KMD og SoftwareONE.

De danske priser samt salgsstarten for de nye Lumia-telefoner er endnu ikke offentliggjort. Her er priserne i euro:

 • Lumia 950: 599 Euro
 • Lumia 950 XL: 699 Euro
 • Lumia 550: Ukendt
 • Microsoft Devices Dock: 99 Euro

Microsoft Band 2 og Surface Book bliver ikke lanceret i Danmark i første omgang.