Her er de mest solgte mobiler i september

Telia har opgjort top 10-listen over de mest solgte mobiler i september. Apple indleder efteråret med at indtage førstepladsen, mens både flagskibsmodeller og budgettelefoner kæmper om de næste pladser.
iphone 6
iPhone 6S får første pladsen - foto: Apple

Apples iPhone 6 indtager endnu engang førstepladsen, og begynder dermed efteråret i front. Sidste måneds nr. 2, iPhone 5s, er derimod faldet til listens fjerdeplads.

Sonys Xperia E 4G er kravlet en enkelt plads op i forhold til august, så den nu indtager andenpladsen, og ånder iPhone 6 i nakken. Mobilen har længe haft et solidt tag i toppen af listen, og det ser ud til at fortsætte ind i efteråret. På 9. pladsen finder vi Sonys vandtætte Xperia Z3 Compact.

Den kinesiske fabrikant Huawei har i denne måned to modeller på listen. Huawei P8 Lite klemmer sig ind på tredjepladsen, og Y550 ligger endnu engang lunt i midterfeltet på en 7. plads. Især Y550 har de seneste måneder været en konstant på top 10, og det virker til, at danskerne er glade for den brugervenlige model, lidt lavere pris og hurtige 4G.

Samsung er for anden måned i træk repræsenteret med hele fire forskellige modeller. Det er flagskibene Galaxy S6 Edge, S6 Edge+ på henholdsvis 5. og 6. pladsen, der ligger højest i september. Galaxy S6 følger snært efter på 8. pladsen, inden Galaxy S5 Mini runder listen af.

”Det er interessant, at Apples produkter er eftertragtede hele året rundt uagtet firmaets produktcyklus. Det vidner om, at de har skabt et enormt stærkt brand. Vi oplever, at flagskibene hos de enkelte producenter sælger rigtig fint, men også gode smartphones til lidt billigere pris er blevet attraktive", siger Jesper Lylloff, produktansvarlig i Telia.

kilde: Telia