Apples App-butik ramt af virus

It-giganten, Apple, er blevet ramt af et storskala angreb med skadelig computerkode. Apple siger at oprydningen er i gang
app store
App Store - foto: Smartbite.dk

Lige nu er Apple i gang med at trække hundredevis af apps fra deres App-Store, efter at det i weekenden er kommet frem, at ukendte gerningsmænd fra Kina, har inficeret massevis af apps med skadelig kode. Problemet sige at have opstået, fordi gerningsmændene har snydt app-udviklerne fra Kina til at benytte en inficeret udgave af et af Apples værktøjer til app-udvikling.

Det er uvist, hvor mange brugere, der er blevet berørt af problemet, men de berørte brugere er fortrinsvis kinsere. Angreb mod Apples iOS sker sjældent, mens vira er noget mere udbredte på Googles Android-system.

Apple har bekræftet problemet overfor medierne, dog har de ikke givere yderligere oplysninger.

nyheder: 
Quick Text: 
Hackerangreb