Apple klar med nyt Apple TV

”We believe the future of television is apps”, sagde Apples CEO Tim Cook, da han ved Apples årlige Keynote løftede sløret for den opdaterede udgave af Apple TV. Læs her om de største nyheder i den nye version af Apple TV
apple tv
Den nye Apple TV 2015 - foto: Apple

Kraftigere processor og nye app-muligheder
Det nye Apple TV har fået et kraftigt løft i forhold til sin forgænger med en 64-bit A8 processor og understøttelse af Bluetooth 4.0 og 802.11 AC WI-FI. Styresystemet har ligeledes fået en overhaling og er blevet lanceret under navnet tvOS, hvis største nyhed er implementeringen af App Store. Ud over Apples egne apps er det nu muligt for andre producenter at skabe indhold, og dette er ny og meget åben vej at gå for Apple. Det betyder, at du kan bruge Apple TV til at se vejrudsigten, spille spil, købe tøj, følge dine favorit sportshold og meget mere.

Ny fjernbetjening og stemmestyring med Siri
Du kan nu styre dit Apple TV med den stemmestyrede Siri eller via den nye og forbedrede fjernbetjening. Siri har fået sin egen knap på fjernbetjeningen og hjælper dig med at søge efter film og tv-serier på tværs af videotjenester (Netflix, Showtime, Hulu, iTunes og HBO). Siri kan også udføre specifikke søgninger efter titler, genre eller kommandoer som fx ”Film, der er børnevenlige”.

Den nye fjernbetjening kommer med et berøringsfølsomt område, der skal komplimentere de klassiske knapper. Det gør det muligt at scrolle mellem titler og apps, ligesom det også bliver nemmere at spole frem og tilbage i film og serier. Fjernbetjeningen kommunikerer via Bluetooth, så det er ikke længere nødvendigt at pege mod Apple TV’et for at udføre søgninger.

Apple TV som spillekonsol
Integrationen af App Store åbner op for Apple TV’et som spillekonsol. Apple havde til Keynoten udviklere på scenen, der præsenterede en versioneret udgave af det klassiske iPhone-spil, ”Crossy Road” og afslørede også, at Apple introducerer ”Guitar Hero” til Apple TV. Du kan bruge den medfølgende fjernbetjening til at styre i spillene, men Apple tillader også brugen af tredje-parts joypads. Det bliver interessant at følge Apples indtog på det konkurrencepræget gaming-marked, hvor store spillere som Sony Playstation, Xbox og Nintendo regerer i dag.

Tilgængelighed
Apple TV fås i farven sort og i størrelserne 32 og 64GB. Den nye udgave af Apple TV bliver lanceret i USA i oktober, og herefter vil det blive tilgængeligt i Danmark.