Nu kommer Office 2016 til Mac

Microsoft er klar med Office 2016 til Mac – og Mac-brugerne kan se frem til Office-programmer i et helt nyt design og med masser af nye features. Hvis du er Office 365-abonnent, kan du hente de nye Office-programmer allerede nu
office mac
Office 2016 til Mac - foto: Microsoft

De nye versioner af Word, Excel, PowerPoint, Outlook og OneNote giver Mac-brugerne det bedste fra to verdener; den velkendte Office-oplevelse kombineret med det bedste fra Mac.

Hvis du allerede bruger Office på en pc eller iPad, så vil du føle dig hjemme i det nye Office 2016 til Mac, som lader dig arbejde præcis, som du forventer det med båndet i toppen af skærmen og de nyttige opgavepaneler. Oplevelsen for Mac-brugere bliver løftet yderligere med muligheden for at få fuldskærmsvisning og Multi-Touch-betjening – og med understøttelsen af Retina-display vil dine Office-dokumenter fremstå knivskarpe.
Office til Mac er forbundet til skyen med integrationen af OneDrive, så du hurtigt kan tilgå dokumenter på din Macbook, som du netop har arbejdet med på din smartphone eller tablet. Det nye Office har også en indbygget delefunktion, så du nemt kan dele og samarbejde om et dokument med andre – og da Office til Mac er fuldt kompatibel med Office til pc, tablets og smartphones, skal du ikke bekymre dig om formateringen.

Word til Mac
Words skrive- og overbliksredskaber gør det nemt at lave flotte dokumenter, særligt med det nye design-faneblad, som følger dig i dokumentet, kan du skabe professionelle layouts med farver og fonte. Du kan også arbejde sammen med andre i dokumentet og bl.a. føre samtaler i kommentarfeltet ved siden af den aktuelle tekst.

Excel til Mac
Det nye Excel til Mac hjælper dig med at visualisere dine informationer ved at foreslå diagrammer, så dine data bliver præsenteret bedst muligt. Med intuitive tastaturgenveje, autoudfyldning og forbedrede værktøjer til opbygning af formularer bliver det nu endnu nemmere at arbejde med regneark og data. Hvis du bruger Excel til større analyser, så vil du også få glæde af de nye værktøjer til Pivot-tabeller, som hjælper dig med at sortere og få overblik over større datamængder.

PowerPoint til Mac
PowerPoints forbedrede Presenter View giver dig bedre kontrol og fuldt overblik, når du præsenterer. Programmet viser både den igangværende slide, næste slide, talenoter og taletid på din Mac-skærm, mens dit publikum kun ser din præsentation på den store skærm. Det nye animationspanel hjælper dig med at designe og fintune din præsentation, så den står helt skarpt for tilhørerne.

Outlook til Mac
Håndteringen af dine e-mails, din kalender, dine kontakter og dine opgaver bliver også nemmere med den nye Outlook til Mac, som bl.a. supporterer ”push” af dine e-mails, så indbakken altid er opdateret. Du får også en ny feature, hvor du kan samle dine e-mails i samtaletråde, så du nemmere kan finde relaterede e-mails. Dine e-mails bliver også vist, så den første sætning i e-mailen er synlig lige under emnefeltet, hvilket gør det lettere at vurdere om nye e-mails er vigtige eller ej.

OneNote til Mac
OneNote er den nyeste tilføjelse til Office til Mac-familien. Med OneNote kan du nedfælde dine idéer og påmindelser i en digital notesbog, som du har dig med overalt og kan tilgå fra både din computer, tablet og smartphone. OneNote har en søgefunktion, så du hurtigt kan finde frem til alle dine noter – søgefunktionen genkender sågar tekst i billeder og håndskrevne noter. Du har mange muligheder for at skabe og formatere dit indhold i OneNote præcis, som du vil have det – du kan bruge forskellige skrifttyper, fremhæve indhold, indsætte filer, billeder, tabeller og meget andet. Du kan også dele notesbøger med familie, kolleger eller studiekammerater, så I kan arbejde sammen om jeres rejseplaner, indkøbssedler eller arbejdsprojekter.

Et bedre Office – skabt af Mac-brugere
Office til Mac har været testet af tusindvis af brugere siden marts, hvor Microsoft udgav betaversionen af det nye Office til Mac – og brugerne har flittigt delt deres feedback. Det betyder, at Microsoft nu kan præsentere et spritnyt Office, som er designet til Mac-brugerne med hjælp fra Mac-brugerne. Microsoft fortsætter med at udvikle på Office til Mac og vil løbende tilføje forbedringer og nye features, som vil blive skubbet ud via opdateringer til Office 365-brugere mindst en gang i kvartalet.

Office 365-brugere kan hente Office til Mac i dag
Mac-brugere, som abonnerer på Office 365, kan hente det nye Office til Mac i dag. Det kræver et abonnement på Office 365 Home, Office 365 Personal eller Office 365 ProPlus, som giver adgang til alle Office-programmerne på tværs af Windows-, Mac-, iOS- og Android-enheder sammen med OneDrive og Skype.

Hvis du er Mac-bruger og abonnerer på Office 365, skal du blot gå på www.office.com/myaccount, logge på og følge instruktionerne for installationen. Hvis du endnu ikke er abonnent og gerne vil oprette et abonnement, så kan du gøre det via Microsoft Store eller udvalgte forhandlere.

Er du studerende, er der stor sandsynlighed for, at du får Office 2016 til Mac gratis via din skole eller uddannelsesinstitution – eller med en særlig studenterrabat. Det kan du selv tjekke på www.office.com/student.

Office 2016 til Mac bliver tilgængelig som en engangsinstallation (den traditionelle Office-pakke) til september.