Mest solgte mobiler i juni

Mens sommeren endelig har fundet vej til Danmark, har Sony Xperia E 4G fundet vej til en anden plads på denne måneds top 10 over mest solgte mobiler
huawei p8
Huawei P8 - foto: Huawei

Apples iPhone 6, indtager fortsat den prominente førsteplads skarpt efterfulgt af Sonys Xperia E 4G og Samsungs Galaxy S6 Edge. Den brugervenlige Xperia E 4G fra Sony er i denne måned kravlet helt op på andenpladsen i juni fra en fjerdeplads i maj. Dermed lader det til, at danskerne er glade for brugervenligheden og den to-dage lange batterilevetid, som er nogle af de ting, der kendetegner modellen.

Sammen med Sony finder vi iPhone 6 og Galaxy S6 Edge i månedens top tre. De to giganter ligger altså fortsat danskernes hjerter nær. Apple har hele tre modeller på listen (iPhone 6, 5s og 5c), og der er ingen tvivl om, at Apple har godt fat i de danske kunder – også dem, som stiller sig tilfreds med de tidligere modeller.

Samsungs S6 Edge er det flagskab fra konkurrenterne, som truer iPhone mest, og siden lanceringen har S6 Edge været at finde på top 10-listen måned for måned.

Men vi må ikke glemme Huawei, som faktisk er repræsenteret med lige så mange modeller som Apple tre forskellige modeller.

Flagskibet P8 (på billedet ovenfor) og ”lillebror” P8 Lite er begge på listen på hhv. 6. og 8. pladsen, mens Huaweis mest solgte model i juni var Y550 på en 5. plads sammenlignet med sidste måneds 7. plads.

Salgstallene for både Xperia E 4G og Huaweis Y550 viser altså tydeligt, at der stadig er et marked for de billigere 4G-smartphones til dem, som ikke nødvendigvis går efter de dyrere topmodeller.