Slut med krøllede kvitteringer

Papirkvitteringer mellem erhvervsdrivende og deres kunder går mod en ende. Nu kan alle danskere automatisk se kvitteringerne i MobilePay og nemt genfinde dem ved fritekstsøgning
mobilepay
MobilePay - foto: Danske Bank

Nu behøver danskerne ikke mere lede i skuffer og ringbind, hvis de skal reklamere over revnede løbesko eller mørnede cykeldæk. I stedet kan de med fritekstsøgning lynhurtigt finde kvitteringen eller garantibeviset i MobilePay.

Den nye service bliver en realitet gennem et samarbejde mellem Danske Bank og Storebox, også kendt som kvittering.dk. Allerede fra i dag vil kunderne i alle Bilka og udvalgte Matas-butikker kunne betale med mobilen og modtage en elektronisk kvittering i en sammenhængende og hurtig proces.

”Integrationen af kvitteringer og mobilbetaling passer perfekt ind i Matas strategi, hvor vi har ekstremt fokus på at give kunderne de bedste oplevelser på tværs af salgskanaler. Det er ikke alene hurtigt og nemt at betale mobilt. Der spares også tid og på sigt væsentlige papirressourcer. Det er ren win-win,” siger Thomas Grane, IT direktør i Matas kæden, som til efteråret forventer at have udrullet MobilePay-betalingsløsningen inkl. kvitteringer til samtlige sine 294 butikker.

”Bilka og Matas er allerede fra i dag koblet på den fulde MobilePay-betalingsløsning. Det er også muligt at få kvitteringer i MobilePay ved betaling med kort.”

MobilePay gemmer også kvitteringer fra køb med kort
Alle Matas butikker såvel som Dansk Supermarkeds 566 butikker - i kæderne Føtex, Bilka, Salling og Netto - er i forvejen koblet på Storebox. Det betyder, at hvis kunderne betaler med kort i en af disse butikker, så vil deres kvittering også kunne ses i MobilePay – vel at mærke, hvis kunden bruger et af de kort, som er tilknyttet MobilePay.

Efterhånden som samtlige Dansk Supermarkeds butikker i løbet af 2015 får installeret MobilePay, vil danskere, som betaler med mobilen, automatisk se kvitteringen direkte i MobilePay-appen. Det glæder Dansk Supermarkeds direktør for e-commerce & digital, Kenneth Nielsen.

”MobilePay er genialt og nemt at bruge. Det eneste, løsningen manglede, var en kvitteringsfunktion, så kunden ikke blot blev præsenteret for beløbet, men samtidig fik hele kvitteringen gemt i MobilePay-appen. Det får de nu, og det er en markant forbedring af vores kundeservice,” siger han.

Da den nye løsning også fungerer for kort, lagret i MobilePay, kan danskerne fra i dag få gemt deres kvitteringer i omkring 1000 danske butikker fra bl.a. kæderne under Dansk Supermarked, Matas, Harald Nyborg, Skoringen, Zjoos, BR samt Toys’R’ Us i udvalgte butikker.

Storebox: Løsningen vil brede sig som en steppebrand
”Jeg forventer, at kvitteringer gennem MobilePay vil brede sig som en steppebrand over de næste to år”, siger direktør Jacob Aisen fra Storebox, der allerede i dag har 200.000 danskere tilmeldt kvitteringstjenesten:

”MobilePays volumen med over to millioner brugere vil få rigtigt mange virksomheder og forbrugere til at koble sig på. Mange vil kunne se perspektivet i store miljøgevinster, hurtigere kasseafvikling og gladere kunder, der får styr på deres kvitteringer.”

Stort miljøpotentiale i sparet papir
Alle danskere med smartphone kan nemt koble sig på kvitteringsløsningen. De skal blot opdatere MobilePay-appen og tilmelde sig kvitteringer. Løsningen rummer mange nye  funktioner, bl.a. kan flere brugere dele en elektronisk kvittering, når man har købt en gave.

Hos Danske Bank ser chef for MobilePay-divisionen, Mark Wraa-Hansen, de elektroniske kvitteringer som en helt central brik i at gøre mobile betalinger nemmere og hurtigere for kunderne i store danske butikskæder.

”Nu kan du bare godkende, når betalingen dukker op på skærmen i MobilePay og straks forlade butikken. Alt det traditionelle papirarbejde er lagret mobilt, hvor det er nemt tilgængeligt. Samtidig er miljø-sparepotentialet stort. Derfor er det en vigtig prioritet for os at udvikle en grøn profil til næste version,” siger Mark Wraa-Hansen.

Han lover, at tilmeldte danskere i løbet af 2015 vil få adgang til elektroniske kvitteringer hos mange flere interessante kædebutikker, som alle arbejder på implementering af MobilePay.