Bliv klar til ferien med den moderne GPS

Vi bruger navigationstjenester som aldrig før, men giver det stadig mening at købe en GPS i 2015? Hvad enten vi skal på ferie eller besøge en by, vi ikke kender, ser man sjældent folk bruge en klassisk GPS. En af forklaringerne kan være udbredelsen af smartphones, som ofte har en indbygget GPS. Vi har set nærmere på, hvorfor smartphonen er blevet populær som GPS og giver dig fem bud på hvilke smartphones, der er oplagte navigationsassistenter
gps
Bliv klar til ferien med den moderne GPS - foto: Smartbite.dk

Rejser du ofte til fremmede steder, eller har du en tendens til at fare vild på de snørklede danske veje, så kan en GPS være din bedste ven. Den traditionelle GPS, som ofte monteres i forruden af bilen, og som kan tages med, når man skal på byvandring, er ikke længere den foretrukne løsning. De fleste har nemlig alligevel en smartphone med sig, som tilbyder de samme features som en klassisk GPS. Derudover bliver GPS’ens kort på smartphones ofte opdateret automatisk, så man kan tage højde for vejarbejde og andre trafikale ændringer.

Skærmstørrelsen på smartphones er vokset stødt de seneste år, så det er ikke længere unormalt, at skærmen når op på 5 tommer eller mere. Der er altså masser af skærmplads til at vise rutevejledninger på et kort, og der findes ligeledes et bredt udvalg af GPS applikationer. En af de mere kendte er Google Maps, men der findes også alternativer som Tom Tom Navigation, Krak Navigation og Apples egen Apple Maps.

På de fleste navigationsapps har man muligheden for at downloade og gemme et kort, hvis man er bekymret for roamingafgifter i udlandet. GPS på telefonen kræver dog meget lidt data, og der er ofte gode roamingaftaler med i mobilabonnementerne, som fx Telias Roam Like Home. Men inden man kan downloade sin udvalgte navigationsapp, skal man have en smartphone. Vi har fundet fem bud på smartphones, som er oplagte navigationsassistenter.

iPhone 6 Plus
Apple holdt i mange år fast i, at en smartphone skulle kunne bruges med én hånd. Det ændrede sig dog med lanceringen af iPhone 6 Plus, som med sin 5.5 tommer store skærm er et oplagt bud på en god smartphone, der vil være en fornøjelse at anvende som GPS.

Google Nexus 6
Nexus 6 er Googles eget bud på, hvordan en smartphone skal være. Med en ren udgave af Android kan man opleve styresystemet, som Google mener, det skal fungere. Det gør telefonen utrolig hurtig, og man er samtidig den første til at modtage opdateringer af Android. Tallet 6 indikerer også skærmstørrelsen, som sniger sig ind lige under seks tommer. Det er altså en stor telefon, hvor man uden problemer vil kunne navigere gennem selv de mest snørklede byer.

Samsung Galaxy Note 4
Mange ser Samsungs Note serie som en af grundene til, at smartphones med større skærme er blevet populære. Den store mobil med den medfølgende pen er nået til version 4, hvor skærmen er vokset til 5.7 tommer. Og det er ikke blot størrelsen på skærmen, der gør den oplagt som GPS. Man får en utrolig flot skærm med skarpe farver, som gør den til en fornøjelse at bruge både i bilen og på byvandring.

LG G4
G4 er navnet på LGs nyeste bud på en flagskibs smartphone, som skal konkurrere mod de populære iPhones og Samsungs Galaxy S6. Det er resulteret i en ægte læderbagside, som giver den et unikt og trendy look. Men på forsiden kan den også konkurrere, da man her finder en 5'5 tommer Quad HD skærm.

Sony Xperia Z3+
Sony Xperia Z3+ er nok den smartphone, der egner sig bedst som GPS til byvandringer. Den er både vandtæt og støvtæt, så man skal ikke blive bekymret, hvis ferievejret skuffer, og man render ind i en byge eller to. Det er dog langt fra den eneste grund til, at man bør overveje Z3+. Ligesom de andre smartphones, vi har fremhævet, så holder Sony sig heller ikke tilbage med skærmstørrelsen. Med en 5'2 tommer skærm, der er baseret på teknologi fra Sonys egen fjernsynsafdeling, er man sikret en god skærmoplevelse.

Alternativer
Er man ikke ude efter en af de dyre smartphones, så kan man se nærmere på Sony T3 eller Huaweis P8 lite, hvor man får en god, stor skærm for mindre penge. Har man ikke behov for at have den nyeste udgave, så kan der ofte også være gode tilbud på tidligere flagskibe, som fx Samsung Galaxy S5, HTC One M8 eller iPhone 5s.

Kilde: Telia