Nu kommer Dankortet også på MobilePay Online

MobilePay til brug i danske netbutikker er kommet godt fra start. Fra i dag forstærkes løsningen markant, fordi det nu bliver muligt at tilknytte danskernes favoritkort, Dankortet.
mobilepay
MobilePay - foto: Danske Bank

Mobil e-handel i Danmark har fået en flyvende start. For blot syv uger siden blev det muligt for danske webshops at udbyde varer til betaling via MobilePay fra både mobil, tablet og desktop. Allerede nu har ca. 300 webbutikker koblet sig på løsningen, som håndteres af alle landets førende udbydere af online betalingsløsninger.

Fra i dag forstærkes MobilePay til e-handel yderligere, fordi det også bliver muligt at anvende danskernes favoritkort, Dankortet. Hidtil har løsningen kun været åben for brug af internationale betalingskort.

”Dankortets deltagelse er et kæmpe skridt fremad. Nu er alle døre åbne for, at e-handel via MobilePay kan blive den hurtige, enkle og bredt favnende løsning til danskerne, som vi har ønsket at skabe,” siger chefen for MobilePay-divisionen i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen.

Sikkerhed og brugervenlighed går op i en højere enhed
Hos Nets fremhæver Senior Manager med ansvar for Dankortet, Mette Munck Bertelsen, at der nu er etableret en en løsning, hvor sikkerhed og brugervenlighed går op i en højere enhed.

”Det er vigtigt for os, at det er nemt, effektivt og sikkert at betale med Dankort. Derfor er det oplagt, at danskerne fremover også kan vælge at tilknytte deres Dankort, når de handler med MobilePay Online,” siger Mette Munck Bertelsen.

Også hos landets største udbyder af online betalingsløsninger, DIBS Payment Services, betragter man Dankortets deltagelse som afgørende.

”Vores kunder i form af webshops og partnere er i forvejen meget bevidste om, at MobilePay kan øge mobilhandelens udbredelse i Danmark. Med Dankortets deltagelse kommer det til at blive yderligere attraktivt for webshops at koble sig på løsningen,” siger Henriette Høyer, Sales Manager hos DIBS.

Også den anden store udbyder af online betalingsløsninger, ePay, er begejstret for udsigten til Dankortets deltagelse.

”Det er super vigtigt, at MobilePay Online nu understøtter Dankortet. Dermed kan flere af vores kunder være med, fordi over en tredjedel kun tager imod Dankort. Alt i alt er det en enorm forbedring af produktet både for forretninger og brugere,” siger Morten Lanng, partner og salgschef, ePay.

Webshops roser MobilePay-løsningen
Webbutikker, som har taget løsningen i brug, er positive og har især fokus på to elementer:

  • Betalingen via MobilePay går nemmere og hurtigere, fordi kunderne slipper for at taste kortoplysninger
  • Flere kunder end hidtil forventes at gennemføre online indkøbene, fordi de altid har mobiltelefonen ved hånden og genkender MobilePay

Boozt.com har indenfor en måned set knap 15% af transaktionerne flytte over på MobilePay. Allerede nu vælger flere MobilePay end PayPal som betalingsmulighed. Når Dankortet kommer med, forventer virksomheden, at andelen af gennemførte køb stiger til 70-75% for MobilePay og hurtigt vil overgå antallet af gennemførte køb med kort, invoice og PayPal.
 
”Er du på farten eller sidder i sofaen og shopper tøj og sko hos os, så har de fleste mobilen ved hånden. Derfor kan de nemt og enkelt betale mobilt uden at hente pung og taste kortoplysninger,” siger Peter Jørgensen, markedsdirektør for Boozt.com.

Hos thansen.dk står MobilePay i dag for godt 5% af webbetalingerne.
 
”Den andel må forventes at vokse betydeligt, når Dankortets inkludering nu giver en større andel MobilePay-brugere mulighed for at handle mobilt. Kunderne søger nemmere og sikrere måder at betale på. Her er MobilePay et nyt og godt alternativ,” siger Bo Bommersholt Sørensen, CIO & e-Commerce Manager, thansen.dk
 
Hos Chanti.dk oplever direktør Per Søndergaard en kraftig stigning i MobilePay-betalinger i tidsrummet 16.00-18.00, hvor kunderne sidder i toget eller bussen og shopper på vej hjem fra arbejde.
”Vi er selv blevet overrasket over, hvor mange betalinger, der kommer gennem MobilePay. Kundeadfærden med at handle på vej hjem fra job forstærker tendensen væk fra desktop og over mod mobile onlinebetalinger,” siger Per Søndergaard.
 
Kraftig vækst i transaktioner og overførte beløb
Hos Danske Bank siger Mark Wraa-Hansen, at det samlede volumen af MobilePay Online-betalinger stadig er begrænset, fordi man er startet næsten fra nul efter en testperiode. I marts måned når omsætningen op på knap to mio. kr. fordelt på ca. 3.000 transaktioner. Gennemsnitskøbet ligger omkring 600 kroner.

”Omsætningen blev tredoblet fra januar til februar. Og fordoblet fra februar til marts. Så vi tror på fortsat hastig vækst gennem hele 2015,” siger Mark Wraa-Hansen, som fremhæver, at der hverken er en daglig eller årlig beløbsgrænse, når kunder handler via MobilePay på nettet.

Kilde: Danske Bank