Sendte Galaxy S6 30.000 meter til vejrs

Se her hvordan varehuschefen fra Elgiganten i Norge, sender to Galaxy S6'er ud i rummet
galaxy s6
Samsung Galaxy S6 - foto: YouTube

Varehuschefen fra Elgiganten i Norge, Kristian Hjelbak, troede knap sine egne ører, da han for nyligt blev stillet dette spørgsmål mens han var på arbejde.

- Vi fik et kreativt og sjovt indspil fra tre lokale entusiaster og bestemte os hurtigt for, at dette var noget vi ville gøre. Vi var jo lidt usikre i starten på, om de mente det alvorligt – vi havde i hvert fald aldrig hørt om et lignende projekt – men de insisterede på, at dette var noget de ville gøre, og så måtte vi jo bare bidrage. Dermed sendte vi to Samsung Galaxy S6-telefoner, samt et GoPro-kamera, på en rejse, hvor kun ganske få teknologiske produkter får mulighed for at være med, siger Hjelbak, som er varehuschef i Elgigantens søsterbutik i Skien i Norge.

De to Galaxy-telefoner blev løftet til vejrs af en luftballon fyldt med helium, og målet var altså at komme ca. 30.000 meter op fra jordens overflade.

Ballonen blev også udstyret med et GoPro-kamera som sammen med den ene af mobilerne filmede hele den spektakulære himmelfærd fra start til mål.

– Vi ville simpelthen se, om det kunne lade sig gøre for tre hobby-gutter at gennemføre noget sådant, og det er faktisk en drøm vi har haft længe. Vi tror ikke der er så mange, der har gjort noget lignende, og det hele viste sig jo at være rigtigt sjovt! Ballonen købte vi på nettet og på forhånd havde vi brugt en tjeneste på nettet, som viste omtrent hvor fartøjet ville lande igen, og vi fik samtidig en rute for hvor ballonen ville flyve. Faktisk viste det sig undervejs, at disse beregninger passede overraskende godt, siger Fredrik Eckholdt - en af gutterne bag det kreative stunt.

Da rumfærden var ovre, sørgede en faldskærm for, at ballonen med telefonerne og GoPro-kameraet blev fragtet kontrolleret og sikkert ned mod jordens overflade igen.

GPS-senderen, som fartøjet også var udstyret med, gjorde gutterne i stand til at følge færden meter for meter og gjorde det også muligt at få fat i telefonerne ved rejsens afslutning.

- Efter en lille vandretur lykkedes det at finde fartøjet igen. Den ene af telefonerne blev ødelagt på turen, mens den anden var hel og fin, og den bliver nu auktioneret bort til gavn for kræftforskning.