Her er nyhederne fra Apple WWDC

Apple har netop præsenteret deres nyeste mobile styresystem, iOS 9. Det nye styresystem kommer med en del forbedringer, der vil gør din hverdag nemmere, men dette er ikke alt
ios 9
iOS 9 - foto: Apple

Nye og forbedret apps, samt nye funktioner og tjenester, er hvad Apple kunne præsentere i går ved deres årlige WWDC 2015. Apple præsenterede bl.a. en ny opdate til deres OS X - El Capitan, iOS 9, Watch OS 2, samt en konkurrent til Spotify, nemlig en ny musiktjeneste, Apple Music.

OS X - El Capitan
Apples nye OS X styresystem, kommer med en del nye funktioner og forbedringer. Bl.a. rummer OS X nye søgefunktioner, hvor du fx kan søge i almindelig dansk såsom "mine arbejdsfiler fra sidste juli" - og listen dukker op i Finderen.

Apps såsom, Billeder, Noter og Mail har fået en del forbedringer, der vil gør din hverdag nemmere og sjovere.

Men det fede ved El Capitan er, at man nu kan splitte skærmen i to. Det betyder at du kan skrive en rapport på venstre side af skærmen, mens du kan skrive med dine venner på højre side af skærmen. Det er en funktion vi allerede kender fra Microsofts Windows, men som nu også er blevet tilføjet på OS X.

OS X - El Capitan kommer i efteråret.

iOS 9
Splittet skærm er noget vi også kan finde på en iPad. Apple vil have at deres brugere skal multitaske, og dette kan gøres ved at splitte skærmen i to. Dog skal du have en iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 eller iPad mini 3, for at have den nye funktion.

Siri bliver endnu smartere
Siri kan nu endnu mere, såsom vise dig billeder du tog fra din ferie. Fx kan du sige "Show me images from my vacation in Spain". Her vil Siri gå ind og finde alle billederne du tog i Spanien og vise dem dig i en ny album.

Kender du det, at du bliver ringet op af et nummer du ikke kender. iOS 9 kan nu foreslå et navn der passer til nummeret, ved at søge blandt dine beskeder og mails.

Passbook skifter navnet til Wallet, samt kommer der en ny app der kaldes News, der har de samme features vi allerede kender fra Flipboard og Pocket. Den analysere dine nyheder for at give dig et bedre overblik over de forskellige nyheder. Appen vil dog først blive udgivet i USA, Storbritannien og Australien.

iOS 9 kommer i efteråret.

Watch OS 2
Watch OS 2 er netop blevet slippet løs som beta, som betyder at du først kan få glæde af den i efteråret. Det nye styresystem kommer bl.a. med nye urskiver, et vækkeurs-modus, samt får fitness-apps nu adgang til Watch-sensoren. Det betyder at apps såsom Endomondo, Runkepper og Strava nu kan benytte pulsmåleren og andre funktioner.

Apple Music
I går blev der også plads til "One More Thing". Tim Cook præsenterede i går en ny musiktjenester, Apple Music, som bl.a. skal give Spotify konkurrence. Appen vil give forslag ud fra din yndlingsmusik, mens playlister kan deles ud fra din musiksmag.

Tjenesten bliver udgivet som beta den 30. juni og være gratis de næste tre måneder, og herefter koste 9,99 dollars om måneden. Hvad prisen bliver her i Danmark, har vi endnu ikke fået nogle information om.