Her er Huaweis nyeste flagskib: P8

Mange har efterhånden stiftet bekendtskab med smartphones fra kinesiske Huawei, som nu er tilbage med endnu et bud på, hvordan en smartphone anno 2015 skal se ud. Det handler om Huawei P8, som er Huaweis nyeste flagskib
huawei p8
Huawei P8 - foto: Huawei

P8 er den seneste smartphone i Huaweis flagskibsserie, som denne gang har droppet navnet Ascend til fordel for det kortere P8. Og det er ikke det eneste sted, Huawei har optimeret, P8 byder på materialer og finish i højeste klasse, men også kamera og specifikationer kan være med på øverste hylde.

Design
Materialer med god holdbarhed, lidt tyngde og flot finish har i lang tid været manges foretrukne valg. Det lever P8 til fulde op til med en ramme skåret ud af ét stykke aluminium og en elegant tilføjelse af små plasticoverflader til antennerne. På forsiden finder man et fuld HD display på 5,2”, som er lavet af det stærke Gorilla Glass 3.  Men man finder dog intet Huawei logo på forsiden, som ellers ofte er kutyme, så hvis man kan lide rene linjer og en elegant minimalistisk stil, så er Huawei P8 bestemt en overvejelse værd. Når man har P8 i hånden, får man straks en fornemmelse af holdbarhed og luksus.

Kameraet – en afgørende detalje
Huawei gjorde meget ud af at fremhæve P8s kamera under præsentationen, og kigger man på specifikationerne, så kan man godt forstå hvorfor. Med et 13 megapixels kamera fra Sony og en dual-LED blitz er man godt rustet til gode billeder, men Huawei stopper ikke her. Ifølge Huawei selv er P8s indbyggede billedestabilisering bedre end iPhones 6 Plus, og den er i stand til at tage billeder svarende til spejlreflekskvalitet. På forsiden finder man et 8 megapixel kamera, som er perfekt til selfies.

Spækket med specs
P8 kommer med Android Lollipop ud af boksen, som har Huaweis egen Emotion UI lagt indover. Er man ikke tilfreds med temaets udseende, så har Huawei lavet en applikation, hvor man kan downloade et anderledes tema og tilpasse udseendet efter ens egen stil. I det nye UI har Huawei tilføjet en praktisk feature, som kan være guld værd for dem, der har en tendens til at miste sin telefon. P8 er nemlig i stand til at reagere, hvis man kalder på den. En kreativ og brugbar detalje, især når man skal ud af døren, og telefonen er pist forsvundet. Indvendigt finder man et 2600 mAh batteri, som ifølge Huawei skulle være nok til en fuld dags brug. På siden af telefonen er der desuden gjort plads til et SD-kort, så telefonens hukommelse kan øges med op til 128 GB.

Specifikationer:
Processor: Kirin 930 octa-core
Hukommelse: 3 GB RAM samt 16/64 GB intern hukommelse + MicroSD
Skærm: 5’2 tommer fuld HD skærm med 424 PPI
Kamera: 13 mp med f/2.0 og optisk billedestabilisering samt et 8 mp frontkamera
Operativsystem: Android Lollipop med Emotion UI
Batteri: 2.600 mAh