Er digital betaling snart hverdag?

Måske kan du inden længe tage på shoppingtur, uden at hive dankortet op af lommen. Der er nemlig fuld fart på udviklingen inden for digital betaling, hvor store virksomheder som Apple, Google og Samsung kæmper om at levere den løsning, som vi skal bruge i hverdagen
mobilpay
MobilePay - foto: Danske Bank

I dag kan man uden problemer opbevare sine flybilletter, tilgå sin netbank og tjekke e-boks på ens smartphone, men hvad med betaling via telefonen? Hvis det står til virksomheder som Apple, Google og Samsung, så vil smartphones snart erstatte din fysiske pung, så vi ikke længere skal slæbe rundt på utallige plastikkort. De sigter alle efter at lave en integreret løsning i deres smartphones, hvorfra man kan betale i butikkerne via teknologien NFC (Near Field Communication). Som noget nyt har Nets også meldt sig på banen med en digital pung, og Danske Banks MobilePay har allerede gjort det muligt at betale med sin smartphone i udvalgte supermarkeder herhjemme. Der er altså ingen tvivl om, at mobilbetaling kommer tættere og tættere på at blive hverdag.

Sådan virker det
Digital betaling bygger ofte på NFC teknologi, der kan sende og modtage data mellem to devices inden for fire til tyve centimeter. Det kræver altså, at ens smartphone skal helt hen til terminalen, før ens betaling kan registreres. Den korte afstand, hvori NFC virker, er med til at gøre teknologien mere sikker til brug ved digital betaling, da den gør det markant sværere for ondsindede personer at få adgang til dine data.

Nets har med deres NFC løsning planer om at samle alle vores betalingskort og medlemskort i en applikation på vores smartphone. Der kan dog gå lidt tid, før danskerne kan benytte denne løsning, da den i første omgang rulles ud i Norge senere på året, som bliver det første land, der kan teste løsningen. I skrivende stund har Nets aftaler med MasterCard og Visa, og der arbejdes angiveligt på at få dankort og forskellige medlemskort inkluderet, så man helt kan efterlade den fysiske pung derhjemme. Men der er ingen tvivl om, at vi nærmer os en hverdag med mobilbetaling med hastige skridt. 

Send penge med Facebook
Facebooks Messenger app er snart meget mere end bare et sted, hvor man kan chatte med vennerne. Som noget helt nyt har Facebook åbnet op for, at man kan sende penge til vennerne gennem deres Messenger app. Alt, det kræver, er, at man tilføjer et betalingskort til sin Facebook-konto, og så kan man overføre penge til vennerne, så længe de også har et betalingskort registreret. Featuren lanceres i første omgang kun i USA, og Facebook har ikke på skrivende tidspunkt meldt noget ud om en lancering i Danmark.