Windows 10 bliver gratis

Microsoft har klar med deres nyeste styresystem, Windows 10, som endda bliver gratis at downloade
windows 10
Windows 10 - foto: Microsoft

Er du træt af Windows 8? Så kan du meget snart hente Windows 10 helt gratis.

Hvad er nyt?
Endelig får vi vores startmenuen tilbage, som kommer med et moderniseret udseende og bedre multitasking. Udover startmenuen, har vi også den klassiske skrivebord, som de fleste Windows brugere foretrækker.

Windows 10 kommer med integreret taleassistent, Cortana, som bl.a. skal hjælpe dig med at søge dokumenter eller billeder, spille musik, sende e-mails etc. Sammenligner man Microsofts Cortana med Apples Siri, så er Cortana mere flydende i sproget.

Ny browser
Microsoft har sagt farvel til Internet Explorer. Spartan er det nye browser fra Microsoft, som bl.a. skulle være hurtigere, nemmere end Internet Explorer - og så arbejder den også sammen med Cortana.

Er Windows 10 helt gratis?
Windows 10 bliver i første omgang gratis for alle Windows 7 og Windows 8.1 brugere det første år. Herefter skal man betale - hvad prisen bliver har Microsoft ikke nævnt noget om.

VR briller
HoloLens er Microsofts nyeste opfindelse, som er en VR-briller. Brillerne skal bl.a. hjælpe brugerne med at skabe et holografisk univers, som også bliver en del af Windows 10.

Du kan se højdepunkterne fra begivenheden nedenfor.