Firefox siger farvel til Google

Efter knap 10 års samarbejde med søgemaskinen Google, vælger Firefox at stoppe med at bruge Google som deres standard søgemaskine. Se her hvem Firefox nu har valgt som søgemaskine
firefox
Firefox - foto: Mozilla

Mozillas chef, Chris Beard, har netop vedtaget en ny beslutning. Deres browser, Firefox, skal ikke længere benytte Google som deres standard søgemaskine. Efter 10 års samarbejde har man nu besluttet at bruge en anden søgemaskine, Yahoo.

Yahoos kontrakt med Firefox vil vare de næste fem år, dog vil kontrakten kun gælde i USA. Samarbejdet vil starte fra december måned 2014 og fortsætte, som sagt, fem år. Også Rusland og Kina har nu fået deres egen søgemaskine - Firefox i Rusland siges at bruge søgemaskinen Yandex, mens Kina fremover vil bruge Baidu som deres standard søgemaskine.

I andre dele af verden, såsom Danmark, Europa, Sydamerika, Canada, Afrika etc. vil man stadig bruge Google.

Hvilken søgemaskine foretrækker du?