Officielt: Nexus 6 og Nexus 9

Google har netop fremvist sin nyeste Nexus-modeller - Nexus 6 fra Motorola og Nexus 9 fra HTC. Se specifikationerne her
nexus 6
Nexus 6 og Nexus 9 - foto: Google

Endelig er den her - Googles nye smartphone og tablet. Skærmen på den nye smartphone er større end på Apples iPhone 6 Plus. Nexus 6 kommer nemlig med en 5.96 tommer 1440x2560 skærm og 493 ppi. Enheden omfatter et 13 megapixel kamera på bagsiden og et 2 megapixel kamera på forsiden. Den styres af Qualcomms Snapdragon 805 processor med Quad-Core 2.7GHz.

Nexus 6 kommer i to udgaver, nemlig 32GB og 64GB i farverne hvid og mørkeblå. Udover dette siges Nexus 6 at komme med hurtig opladning, hvilket betyder, at du nu kan oplade din Nexus 6 i 15 min, som herefter vil give dig 6 timers brugbar strøm.

Nexus 9, som er produceret af HTC, kommer med en 8.9 tommer IPS LCD skærm, der omfatter et 8 megapixel kamera på bagsiden og et 1.6 megapixel kamera på forsiden. Den styres af en 2.3GHz 64Bit NVIDIA Tegra K1 processor og fås i 16GB eller 32GB hukommelse. Nexus 9 kommer i tre farver, sort, guld og hvid.

Begge modeller kommer med Googles nye Android 5.0 Lollipop.

Prismæssigt siges modellen at ligge på 4.400 danske kroner. Hvornår modellerne vil blive lanceret i Danmark er stadig ukendt. Flere medier peger på den 12. november, som lanceringsdato.