Apple lancerer 27" iMac med 5K Retina-skærm

Apple har netop lanceret deres første iMac med 5K Retina-skærm. Se specifikationerne her
imac 5k
iMac med 5k skærm - foto: Apple

Apple afslørede i dag 27" iMac med 5K Retina-skærm, som er den skærm i verden med den højeste opløsning med utrolige 14,7 millioner pixels. Med denne fantastiske opløsning vises tekst skarpere end nogensinde, videoer er utroligt livagtige, og du kan se et helt andet niveau af detaljer på dine billeder. Med de nyeste quad-core-processorer, grafik med stor ydeevne, Fusion Drive og Thunderbolt 2 er iMac med 5K Retina-skærm den mest kraftfulde iMac, der nogensinde er bygget – det er den ultimative skærm kombineret med den ultimative alt-i-en-computer.

“Tredive år efter at den første Mac forandrede verden, er den nye iMac med 5K Retina-skærm, som kører OS X Yosemite, den absolut vildeste Mac, vi nogensinde har lavet,” sagde Philip Schiller, der er Apples ledende vicedirektør for Worldwide Marketing. “Med en skærm med utrolige 14,7 millioner pixels, hurtigere CPU og grafik, Fusion Drive og Thunderbolt 2 er det den flotteste og mest kraftfulde iMac nogensinde.”

iMac med 5K Retina-skærm leverer en brugeroplevelse, som man kan blive helt opslugt af. Med en opløsning på 5120 x 2880 har iMac med 5K Retina-skærm fire gange så mange pixels som den almindelige 27" iMac og 67 procent flere pixels end en 4K-skærm. Teksten fremstår lige så skarpt som på en trykt side, og du kan se mere af dine billeder i høj opløsning med detaljeret gengivelse af hver eneste pixel. I apps som Final Cut Pro X kan du se 4K-video i fuld størrelse og stadig have masser af plads til dine materialer og redigeringsværktøjer.

Skærmen på den nye 27" iMac er bygget til performance, energieffektivitet og imponerende visuel kvalitet. iMac med 5K Retina-skærm anvender et præcist fremstillet oxid-TFT-baseret skærmpanel for at levere en livagtigt strålende skærm fra hjørne til hjørne. En enkelt højtydende Apple-designet timing-controller (TCON) med fire gange så stor båndbredde driver alle 14,7 millioner pixels. iMac med 5K Retina-skærm anvender også højeffektive LED'er og organisk passivering til forbedring af billedkvaliteten og reduktion af strømforbruget med 30 procent, selv når den driver fire gange så mange pixels ved samme lysstyrke. For at forbedre kontrastforholdet anvender iMac med 5K Retina-skærm en ny billedjusteringsproces og en kompensationsfilm for at levere mørkere sorte farver og mere livlige farver fra alle synsvinkler. Desuden er hver iMac med 5K Retina-skærm kalibreret og anvender tre af de mest avancerede spektroradiometre for at sikre en naturtro og præcis farve.

iMac med 5K Retina-skærm er ikke blot smukkere på ydersiden, den er også mere kraftfuld indeni. Den er udstyret med en 3,5 GHz quad-core Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,9 GHz, og for første gang kan den konfigureres med en 4 GHz quad-core Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 4,4 GHz. Hver ny iMac med 5K Retina-skærm er også udstyret med AMD Radeon R9 M290X-grafik og kan konfigureres med AMD Radeon R9 M295X-grafik, som leverer en computerkraft på op til 3,5 teraflops, den mest kraftfulde grafik på en iMac nogensinde. iMac med 5K Retina-skærm leveres for første gang som standard med 8 GB hukommelse og et 1 TB Fusion Drive. Den nye iMac kan også konfigureres med op til 32 GB hukommelse, et 3 TB Fusion Drive eller op til 1 TB superhurtig, PCIe-baseret flash-lagring. Desuden har iMac med 5K Retina-skærm to Thunderbolt 2-porte, som yder op til 20 Gbps hver, den dobbelte båndbredde af den tidligere generation.

Priser og tilgængelighed
iMac med 5K Retina-skærm leveres fra og med i dag med en 3,5 GHz quad-core Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheder op til 3,9 GHz, AMD Radeon R9 M290X-grafik og et 1 TB Fusion Drive til en vejledende udsalgspris på 19.999 kr.