40% af danskerne tager billeder af andre uden tilladelse

En undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Samsung viser, at mere end hver tredje af de adspurgte danskere tager billeder af andre uden at få lov
galaxy s4 reklame
Galaxy S4 - foto: Samsung

Det nok de færreste, der bryder sig om tanken om, at få taget et billede uden at man ved det. Og det er nok også de færreste, der kan lide tanken om, at der kan ligge mindre flatterende billeder af dem på de sociale medier taget i smug af fremmede. Ikke desto mindre har hele 40 % af de adspurgte danskere i Samsungs undersøgelse prøvet at tage et billede af andre, uden at den fotograferede person vidste det.

Undersøgelsen viser desuden, at det især er de unge mellem 18 og 34 år, der tager flest billeder af andre, uden at spørge om tilladelse først. Hele 62 % af de adspurgte mellem 18-34 år har taget et billede af nogen i smug.

”Hos Samsung oplever vi, at det oftest er de unge som efterspørger den nyeste teknologi og de nyeste funktioner i vores produkter, så det er ikke overraskende, at det også er blandt dem, at denne tendens er størst,” fortæller Claus Holm, landedirektør hos Samsung Danmark.

Fakta om danskernes foto-adfærd:

  • 40 % af danskerne har prøvet at tage et billede af nogen, uden vedkommende vidste det
  • Mere end hver anden (62 %) af de unge mellem 18 og 34 år har taget billeder af nogen, uden vedkommende vidste det
  • Danske mænd tager flest billeder af andre, uden at spørge vedkommende om tilladelse først. Tallene viser, at 44 % af mændene tager billeder af nogen, uden vedkommende ved det i modsætning til 37 % af kvinderne

Kilde: Samsung.com