Sony lancerer to nye Xperia Z3 modeller

Sony Mobile lancerede i dag Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact, en flagskibsmobil i to størrelser, der kompromisløst sætter brugerens behov i fokus
xperia z3
Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact - foto: Sony

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er Sony nyeste smartphonen modeller indenfor Xperia-serierne. Modellerne kommer i to størrelser – Xperia Z3 med en 5,2” stor skærm og Xperia Z3 Compact med en skærm på 4,6”. Xperia Z3 er med sine 7,3 mm. omtrent 10 % tyndere end sin forgænger og vejer 152 g. Xperia Z3 Compact er 8,6 mm. tynd og vejer kun 129 g.

Begge modeller bygger videre på Sonys markedsledende støv- og vandtæthed (IP 68), som gør det muligt at optage skarpe billeder og videoptagelser under vand på en dybde op til 1,5 m. Desuden er bekymringer om batteritab gjort til skamme med en ny teknologi, der sikrer, at batteriet holder i op til to døgn. Denne tid kan forlænges yderligere med den særlige STAMINA-tilstand, som automatisk slukker for processoren og apps i baggrunden, så snart skærmen er slukket.

Kameraet i Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er udviklet gennem Sonys velkendte teknologi fra Cybershot og Handycam produkterne. Dette indebærer en 1/2,3” Exmor RS-sensor med 20.7 megapixel opløsning. Det er også lykkedes Sony at forøge ISO-værdien til 12.800, hvilket betyder, at det er slut med mørke og slørede inden- og udendørsbilleder. Sonys prisbelønnede G-objektiv er desuden blevet yderligere forbedret med et vidvinkel objektiv på 25 mm, som både sikrer flotte selfies og hele den pukkelryggede familie på samme billede.

”Med Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact understreger vi vores position som den mest innovative og spændende spiller på mobilmarkedet”, siger Ola Lilja Molén, nordisk markedsdirektør hos Sony Mobile.

”Disse telefoner er en sejr for hele Sony-teamet, fra hovedkontoret i Tokyo til vores store nordiske udviklingskontor i Lund, der har skabt en unik brugeroplevelse til dem, der kræver det allerbedste”, fortæller Sony Mobiles markedsdirektør i Norden. 

Spil PlayStation på Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er de første smartphones i verden med PS4 Remote Play, som gør det enkelt at koble din PlayStation 4 på og styre den fra mobilen. Er tv’et i hjemmet optaget, kan du via din trådløse internetforbindelse koble din Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact til din PlayStation 4 og fortsætte med at spille trådløst på mobilskærmen. PS4 Remote Play lanceres i november.

Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er født med styresystemet Android KitKat (4.4.4) og kan fås i farverne hvid, sort, kobber og ”silvergreen” (Xperia Z3), samt hvid, sort, orange og grøn (Xperia Z3 Compact). Vejl. pris for Xperia Z3 er 4.999,- kr. og for Xperia Z3 Compact er den 3.899,- kr.

Hos udvalgte forhandlere er der tilbud om forudbestilling fra nu og frem  d. 30. september 2014. Produkterne vil generelt være tilgængelige på det danske marked fra d. 3. oktober. Ved forudbestilling af Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact medfølger et par støjreducerende høretelefoner fra Sony (MDR-10RC), til en værdi af 949,- kr.

Andre specifikationer for Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

  • Batteritid i op til to hele dage, som enkelt kan forlænges yderligere ved at bruge Battery STAMINA-tilstanden.
  • Vandtæt (IP68) – det højest opnåelige vandtætte niveau ned til 1,5 meter. Forside og bagside er af hærdet glas, med en ramme af aluminium.
  • Første smartphone i verden med ISO 12.800. Videooptagelse i 4K. Højtopløseligt 20,7-megapixelkamera med Sony G-objektiv, Exmor RS-sensor til mobil (1/2,3”) og BIONZ billedprocessor til mobil.
  • Indbygget Digital Noice Cancellation-teknologi til støjreducering. Kræver specifikke høretelefoner fra Sony.
  • Verdens mest lysstærke display blandt ledende smartphones i premium-segmentet*
  • TRILUMINOS-display med X-Reality til mobil og Live Colour LED, samt IPS-skærmteknologi for bedre synsvinkel.
  • 4G og Snapdragon 801 Quad core-processor, 2,5 Ghz med 3GB RAM til Xperia Z3 og 2GB RAM til Xperia Z3 Compact.