LG lancerer udviklingsredskaber for Smart TV

LG Electronics lancerer nu virksomhedens udviklingsredskaber (SDK) til webOS
webos lg tv
WebOS TV for udviklere - foto: LG

Disse redskaber vil gøre det nemmere for udviklere at skabe nye apps til LGs Smart + TV-modeller med webOS. I mellemtiden lanceres desuden et website, hvor udviklere kan få adgang til alle de oplysninger, som de behøver for at kunne skabe webOS apps.

LG´s udviklingsredskaber forenkler processen i forbindelse med udviklingen af apps, der er kompatible med virksomhedens Smart + TV-modeller. Redskabspakken indeholder blandt andet en Smart + TV emulator, hvorigennem udviklere kan oprette et virtuelt webOS-miljø på deres egen computer til at teste og finjustere deres apps. Derudover har SDK en udvikler-venlig grænseflade, der fungerer sammen med standard webtekniker inklusiv HTML5, Cascading Style Sheets (CSS) og JavaScript.

– En af de vigtigste årsager til at vi valgte webOS som et operativsystem til vores Smart TV-modeller er, at platformen er anerkendt som bruger og udvikler-venlig, siger Lorraine Bayram, Nordic Product-Specialist for Smart TV hos LG Electronics. At hjælpe udviklere med at skabe apps, der er optimeret til vores TV-modeller, er meget vigtigt for os. Det er ekstra vigtigt nu, når der ikke findes en dominerende standard for Smart TV i branchen, og det er en topprioritet for LG at udvide webOS-økosystemet.

Det nye website indeholder teknik-relaterede dokumenter, udviklingstips, eksempler på apps, designguides, ofte stillede spørgsmål samt et udvikler-forum. En guide til programmerings-grænseflade (API) hjælper udviklere til hurtigt, nemt og gnidningsløst at komme i gang uden en lang læringsproces, hvor nybegyndere på webOS ligeledes kan følge guides, der trin-for-trin forklarer, hvordan brugeren skal fortsætte.

Du kan læse mere om samt hente udviklingsværktøjet på: developer.lge.com/webOSTV

tags: 
kategorier: 
nyheder: