Apple offentliggør resultatet for 3. kvartal

Vækst i salg af iPhone, Mac og tjenesteydelser giver rekordstor omsætning i junikvartalet og 20 % større indtjening pr. aktie
apple
Apple Store - foto: Apple

Apple præsenterede i dag resultatet for tredje kvartal af virksomhedens regnskabsår, der sluttede 28. juni 2014. Virksomheden havde en omsætning på 37,4 mia. dollar og en nettofortjeneste på 7,7 mia. dollar i dette kvartal, eller 1,28 dollar pr. udvandet aktie. Disse resultater skal sammenlignes med en omsætning på 35,3 mia. dollar og en nettofortjeneste på 6,9 mia. dollar, eller 1,07 dollar pr. udvandet aktie, i samme kvartal året før. Bruttoresultatet var på 39,4 % i forhold til 36,9 % i samme kvartal sidste år. 59 % af kvartalets omsætning stammede fra internationalt salg.

Apples bestyrelse har annonceret en kontant dividende på 0,47 dollar pr. almindelig aktie i firmaet. Dividenden udbetales den 14. august 2014 til aktieindehavere registreret pr. 11. august 2014.

“Vores rekordstore omsætning i junikvartalet er resultat af det stærke salg af iPhone og Mac samt den fortsatte vækst i omsætningen fra Apples økosystem, hvilket har skabt vores højeste indtjening pr. aktie i syv kvartaler,” sagde Apples CEO, Tim Cook. “Vi er yderst begejstrede for de kommende lanceringer af iOS 8 og OS X Yosemite samt andre nye produkter og tjenester, som vi næsten ikke kan vente med at præsentere.”

“Vi havde en driftslikviditet på 10,3 mia. dollar og udbetalte over 8 mia. dollar til aktionærerne via udbytter og aktietilbagekøb i junikvartalet,” sagde Apples CFO, Luca Maestri. “Vi har nu skredet til handling over for mere end 74 mia. dollar i vores kapitalafkastordning på 130 mia. dollar med seks tilbageværende kvartaler før dens afslutning.”