Tag mobilen med på sommerferie

Der er masser af hjælp at hente fra mobilen, når du er på ferie i udlandet, og med sænkningen af roamingafgifterne i EU behøver du ikke længere frygte skyhøje mobilregninger
ferie smartphone
foto: Johnson

Hvad enten du er i tvivl om hvor langt væk Ramblaen ligger fra hotellet i Barcelona, eller hvad tjeneren siger til dig i Rom, behøver du ikke længere store kort eller tunge rejsebøger. Google har samlet de fem bedste mobiltips til din sommerferie.

1) Google Now er din personlige rejsebutler der giver dig de rigtige oplysninger på det rigtige tidspunkt. Få nyttige kort med oplysninger du har brug for, i løbet af din dag – endda før du selv beder om dem: Hvad var det nu dit fly-bookingnummer var? Hvornår går den næste bus? Er der fed kunst i nærheden? Mobilen holder styr på det hele, især når du er langt væk hjemmefra.

2) Drop det store papirkort, der ikke blot er upraktisk, men får dig også til at ligne en forvirret turist. Med din mobil ved hånden er det meget nemmere og mere diskret. Med Google Maps har du muligheden for at downloade et kort over lige det område, du er rejst til. Du kan tage det med dig overalt, og du kan bruge det uden at være online. Du kan også bruge Google Maps Engine til at lave dit eget kort hjemmefra, med markeringer af de seværdigheder, butikker og restauranter, du gerne vil se. Google Maps kan også fortælle dig, hvordan du kan komme rundt lokalt med offentlig transport.

3) Field Trip er din guide til de fede, skjulte og unikke ting i verden omkring dig. Field Trip kører i baggrunden på din telefon. Når du kommer tæt på noget interessant, dukker der et kort op med oplysninger om placeringen. Hvis du har tilsluttet et headset eller bluetooth, kan det endda læse oplysningerne op for dig. Field Trip kan hjælpe dig med at lære om alt fra lokalhistorie til de nyeste og bedste steder at shoppe, spise og more dig.

4) Er menukortet volapyk og kan du ikke forstå hvad folk siger til dig? Uanset hvor du rejser hen i verden, giver Google Translate dig mulighed for at kommunikere bare nogenlunde med lokalbefolkningen. Tag et billede af menukortet og lad translate oversætte det direkte, eller bed folk tale ind i din telefon og få oversat hvad de siger direkte.

5) Behold dine minder, selvom du mister din telefon med Google+ Instant Upload. Halvdelen af os har ingen praksis med at gemme mobildata i skyen, og det går hvert år hårdt ud over ferieminderne. Dine billeder fra telefonen bliver automatisk uploadet til Google+ klar til at blive delt takket være Instant Upload funktionen, som er en del af Google+ til Android og iPhone. Hver eneste gang du tager et foto, bliver det automatisk sendt op i skyen til opbevaring i dit private fotoalbum. Så uanset hvad der sker med din telefon, kan du altid få adgang til dine ferieminder på Google+ og endda dele dem med familie og venner ved hjælp af Google+.