Apple præsenterer OS X Yosemite

Apple introducerer et raffineret nyt design, kraftfulde programmer og fantastiske nye kontinuitetsfunktioner
os x yosemite
OS X Yosemite - foto: Apple

Apple præsenterede i går OS X Yosemite, den nye version af OS X, som har fået nyt design med et friskt og moderne look, nye kraftfulde programmer og fantastiske kontinuitetsfunktioner, der gør det lettere end nogensinde før at arbejde på tværs af Mac-computere og iOS-enheder. Den nye oversigt i Meddelelsescenter giver et hurtigt overblik over alt, man behøver at vide. Alt samlet på ét sted. Og iCloud Drive, der er praktisk placeret inde i Finder, kan lagre alle typer af filer. Derudover har Safari fået et nyt strømlinet design, så de vigtigste funktioner er lige ved hånden. Med Mail er det blevet nemmere at redigere og sende bilag end nogensinde før. Takket være Handoff-funktionen kan man påbegynde en aktivitet på én enhed og fortsætte på en anden, og Instant Hotspot gør det lige så nemt at bruge en iPhones hotspot som at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk. Yosemite giver også mulighed for at foretage iPhone-opkald fra en Mac.

- Yosemite er fremtidens OS X med det nye utrolige design og  fantastiske programmer, som alle er udviklet til at arbejde sammen med iOS på smukkeste vis, fortæller Craig Federighi, Apples ledende vicedirektør for softwareudvikling og fortsætter.

- Vi udvikler vores platforme, tjenester og enheder sammen, så vi kan give brugerne en problemfri helhedsoplevelse på tværs af alle vores produkter – og det er helt unikt inden for denne branche. Det er noget, som kun Apple kan levere.

Med Yosemite har OS X fået et nyt design med et friskt, moderne look, hvor funktionerne både er tydeligere, smartere og lettere at forstå, og de strømlinede værktøjslinjer sætter fokus på brugerens indhold uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Gennemsigtige elementer viser yderligere indhold i programvinduerne, så man kan ane, hvad der gemmer sig bag dem, og disse elementer har samme visuelle udtryk som skrivebordet. Programsymbolerne har et rent og ensartet design samt en opdateret systemskrift, der øger læsbarheden.

De fede ved OS X Yosemite er, at man nu kan ringe via iMac eller Macbook.

Den nye oversigt i Meddelelsescenter giver et hurtigt overblik over alt, man har brug for at vide, med widgets for Kalender, Vejr, Værdipapirer, Påmindelser, Verdensur og sociale netværk. Man kan også hente yderligere widgets fra Mac App Store for at tilpasse visningen. Spotlight vises nu forrest og midt på skrivebordet og giver flere kategorier af resultater, så man kan se forslag med multimedieindhold fra Wikipedia, Kort, Bing, App Store, iTunes Store, iBooks Store og populære websites samt f.eks. nyheder og biograftider.

Prøveversionen af Yosemite for udviklere er tilgængelig for medlemmer af Mac Developer Program fra i dag. For at hjælpe med at gøre OS X endnu bedre introducerer Apple et betaprogram for OS X, som giver kunderne tidlig adgang til Yosemite og opfordrer dem til at afprøve styresystemet og indsende deres feedback. Mac-brugere kan deltage i betaprogrammet for OS X Yosemite hen over sommeren og hente den endelige version gratis fra Mac App Store til efteråret.

kategorier: 
nyheder: 
Quick Text: 
Apple