Apple afslører iOS 8

Apple præsenterede i går deres nye iOS styresystem, samt en række nye apps og funktioner
ios 8
iOS 8 - foto: Apple

Vi vidste alle sammen, at Apple ville præsentere iOS 8 ved deres årlige udviklere konference WWDC. Tim Cook og Co. præsenterede i går nye apps og funktioner til iPhone, iPad og iPod. iOS 8 siges at være hurtigere og mere stabil end iOS 7 - det er hvad Tim Cook i hvert fald kunne fortælle os i går.

Her er et hurtigt overblik over funktioner på iOS 8:

Interaktive notifikationer
I iOS 8 behøver du ikke længere åbne Facebook, iMessage eller andre kommunikations apps for at skrive tilbage. Interaktive notifikationer giver dig nu muligheden for at svare, synes godt om og acceptere/afvise nye beskeder, opslag eller begivenheder ved at trykke på notifikationen, som du får øverst på skærmen.

Forbedret Mail
Apple har ændret lidt på designet på mail appen. Du kan nu tagge eller slette beskederne uden at åbne mailen.

Spotlight
Med spotlight søgefunktionen, kan du nu søge alt fra biograf film, apps, mail til sange. Ved at taste noget på Spotlight vil du hurtigt få et overblik over de ting du søger.

Quicktype
Denne funktion er ikke relevant til de danske brugere, da funktionen ikke understøtter det danske sprog. Funktionen findes på engelsk, tysk, fransk, kinesisk, japansk og andre. Med funktionen behøver du ikke længere taste hvert ord, da enheden nu kan forudsige, hvad det er du prøver at sige.

Siri
Siri har også fået en del nye funktioner og en af dem er, Shazam sang genkendelse. Hvis du er i gang med at lytte til en sang du ikke kan huske titlen på, kan du blot aktive Siri, som hurtigt vil fortælle dig hvad sangen hedder og hvor du kan købe sangen henne, i dette tilfælde iTunes.

iOS 8 er tilgængelig i efteråret.

Hvad synes du om funktioner?