Nokia Devices & Services er nu officielt en del af Microsoft

Microsofts køb af Nokia Devices & Services er nu officielt gennemført. Overtagelsen er blevet godkendt af Nokias aktionærer og myndigheder over hele verden
lumia 525
Lumia 525 med Windows Phone 8 - foto: Nokia

- I dag kan vi byde velkommen til Nokia Devices & Services. De kompetencer og aktiver, som Microsoft får tilført med handlen, vil accelerere og styrke vores transformation. Sammen med vores partnere vil vi fortsat være fokuserede på at levere konstant innovation i denne ’mobile-first, cloud-first’-verden, udtaler Satya Nadella, CEO i Microsoft.

Stephen Elop, tidligere administrerende direktør i Nokia, bliver Executive Vice President for Microsoft Devices Group og rapporterer direkte til Microsofts CEO Satya Nadella. Elop bliver leder for et team med ansvar for Lumia smartphones og tablets, Nokia mobiltelefoner, Xbox hardware, Surface, samt Perceptive Pixel (PPI) produkter og tilbehør.

Microsoft byder medarbejdere med stort branchekendskab fra 130 lokationer i 50 lande velkommen sammen med adskillige faciliteter, hvorfra der designes, udvikles, fremstilles, markedsføres og sælges en bred portefølje af smartphones, tablets og services. Som en del af transaktionen vil Microsoft overtage garantien for alle eksisterende Nokia-kunder.

Windows Phone er den hurtigst voksende smartphone-platform og porteføljen af nye Windows Phone-enheder udvides fortsat. Ifølge IDC forstærkede Windows Phone i fjerde kvartal af 2013 sin top-tre-position blandt smartphone-platforme med en vækst på 91 pct. i forhold til året før.

Microsoft fortsætter sit fokus på at skabe værdi og nye muligheder for en lang række hardwarepartnere, udviklere, operatører, distributører og forhandlere. Dette sker gennem et tæt samarbejde om udvikling af platforme, værktøjer, programmer, apps og tjenester. Microsoft vil med købet af Nokia få et endnu dybere kendskab til den tætte integration mellem hardware og software, og dermed styrke efterspørgslen på Windows-enheder.