Google vil hjælpe Samsung i sin retssag mod Apple

Google vil hjælpe Samsungs juridiske forsvar i den igangværende retssag mod Apple
logo samsung
foto: Samsung

Som en del af aftalen, vil Google overtage forsvaret af nogle af Apples påstande om patentkrænkelse. Googles træk er næppe en overraskelse. Selvom Google ikke er blevet kaldet til Samsungs retssag, handler det meste af retssagen om Android og dens funktionalitet. Googles ingeniører er allerede blevet indkaldt til at vidne, at Android blev udviklet uafhængigt af iOS.

Apple har sagsøgt Samsung for overtrædelse af fem patenter og bedt om mere end 2 milliarder dollars i erstatning. Trods det faktum, at det er Googles Android OS, der angiveligt krænker de ovennævnte patenter, er det Samsung der er blevet kaldt til retssagen. Den koreanske gigant tjener et heftig overskud fra salget af Android-enheder, mens Google tjener penge fra annoncer og tjenester.

Den første retssag mellem Samsung og Apple begyndte den 15. april 2011. Samsung siges at have krænket på Apples patenter, varemærker, brugergrænseflade og design.