Mobilproducenter vil dræbe stjålet telefoner

Længe har smartphone-brugerne haft muligheden for at slette alt indhold på deres telefon, hvis den blev tabt eller stjålet. Nu siges Apple, Samsung, Microsoft, HTC og Google at arbejde i en fælles tjeneste
find min iphone
Find min iPhone - foto: iCloud.com/ Smarbite.dk

Man står i en dårlig situation når man har mistet eller fået sin mobiltelefon stjålet. Alt data, såsom billeder, kontakter, e-mail og andre oplysninger kan hurtig komme i fremmede hænder, som ikke er en behagelig tanke. For at undgå dette, har flere mobilproducenter arbejdet på deres egen løsning, hvor nogle har været gratis, mens andre har kostet et par kroner.

Dette vil ændre sig i fremtiden efter, at flere mobilproducenter og teleselskaber er blevet enig om, at lancere en fælles tjeneste, som siges at gå under navnet "Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment". Tjenesten, som mobilproducenterne og teleselskaberne vil tilbyde kunderne, vil blive gratis.

Appen, som mobilproducenterne og teleselskaberne er blevet enig om, vil i første omgang blive udgivet til de amerikanske brugere i starten af juli måned 2015. Hvornår appen vil blive tilgængelig til de europæiske brugere, er der ingen ord om, men mon ikke der går lang tid før vi også har muligheden for at brugere tjeneste herhjemme.

Med den såkaldte "kill switch" tjeneste, kan smartphone-brugerne:
Slette al personligt indhold, såsom billeder, kontakter, e-mail og andre oplysninger
Mobilen vil herefter blive ubrugelig - kan aktiveres igen hvis den kommer tilbage til den  retmæssige ejer
Forbyde alt aktivering på enheden - dette sker hvis den retmæssige ejer ikke har givet tilladelse at bruge enheden

Med i aftalen finder vi mobilproducenter, som Apple, Samsung, Google, Microsoft, Nokia, HTC, Motorola og Huawei. Selskaber, som LG og Blackberry, har valgt at takke nej.