Microsoft præsenterer Windows Phone 8.1

Microsoft har netop præsenteret en ny opdatering til deres Windows Phone, samt deres første digitale assistent, Cortana
build 2014
Build 2014 - foto: Microsoft

Microsofts årlige Build-konference er i disse dage ved at blive afholdt i San Francisco. Her har Microsoft haft muligheden for at afsløre deres nyeste Windows Phone opdatering - Windows Phone 8.1, som byder på en række nye og rigtig spændende features. Med Windows Phone 8.1 prøver Microsoft at sætte brugerne i centrum med features, der gør deres smartphone endnu smartere og endnu mere personlig.

Gør din startskærm mere personlig

Sidste år introducerede Microsoft muligheden for at have tre kolonner af Live Tiles på startskærmen på smartphones med 5”-skærme eller større. Dette bliver nu muligt på alle Windows Phones uanset skærmstørrelsen, så du får mulighed for at skabe et større overblik over dine favorit-apps direkte fra startskærmen.

Microsoft gør det også muligt at indsætte et personligt baggrundsbillede på startskærmen, og samtidig bliver dine apps ’transparente’, så du kan se din personlige baggrund, når du scroller op og ned på startskærmen.

Med Windows Phone 8.1 introducerer Microsoft også en ny app, som lader dig indstille låseskærmen med nye, visuelle effekter og animationer.

Mød Cortana – din personlige, digitale assistent

Blandt de mest spændende nyheder i Windows Phone 8.1 er Cortana, Microsofts første digitale assistent i Windows Phone. Mange vil kende navnet fra Halo, hvor Cortana assisterer Master Chief.

Cortana er baseret på Bing, og er den første digitale assistent, som lærer dig og dine brugsmønstre at kende, så hun kan tilpasse sin assistance i forhold til din adfærd og dine vaner. Cortana holder øje med dine interesseområder og filtrerer støj fra, så du kan fokusere på de mere vigtige og interessante gøremål. Cortana bliver først tilgængelig i USA som beta, og vil siden blive tilgængelig i England og Kina senere på året – mens andre lande må vente til 2015.

Du starter Cortana ved at klikke på hendes Live Tile eller ved blot at trykke på søgeknappen på din Windows Phone – dermed kommer du til Cortana Home. Du interagerer med Cortana ved enten at tale til hendes eller ved at skrive. Hvis du f.eks. sidder i et møde, så skriver du bare dine instrukser, og så svarer Cortana tilbage ved at skrive til dig – altså uden at forstyrre mødet med tale. Hvis du taler til hende, svarer hun dig tilbage, og hun vil endda fortsætte samtalen på naturlig vis.

Når du interagerer med Cortana for allerførste gang, vil hun begynde med at lære et par ting om dig, såsom hvad du hedder, hvordan man udtaler dit navn, og hun vil spørge ind til dine personlige interesser. Så snart hun kender lidt til dig, vil hendes ’hjem’ indeholde oplysninger, som er skræddersyet til dig. Det kan være oplysninger om din næste rejse med info om din flyafgang og emails med rejsedokumenter. Det kan være vejreudsigten, seneste nyheder eller måske trafikoplysninger som relaterer sig til din daglige pendlerrutine.

Læs her om de nye funktioner på Windows Phone 8.1.