Her er de nye funktioner på Windows Phone 8.1

Microsoft har netop præsenteret Windows Phone 8.1. Læs her om alle funktioner på den nye opdatering
windows phone 8.1
Windows Phone 8.1 - foto: Microsoft

Nye apps, nye features
Med Windows Phone 8.1 har Microsoft dykket ned i en masse forbedringer af eksisterende funktioner:

Action Center, som giver dig mulighed for at se notifikationer samt hurtig adgang til vigtige indstillinger som Wi-Fi, Flight Mode og Bluetooth – en funktion, som er tilgængelig på tværs af hele brugerfladen.

Word Flow Keyboard, som lærer din skrivestil at kende og som husker navnene på dine på dine kontakter, så du kan skrive endnu hurtigere – og med Word Flow Keyboard kan du skrive ved at lade dine fingre glide henover bogstaverne, så du kan skrive virkelig hurtigt – altså uden at løfte fingerende fra skærmen.

Ny Skype-app, som er integreret med opkaldsfunktionen, så du kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-video kald med et enkelt tryk. Desuden snakker Skype sammen med Cortana, så Cortana kan styre dine Skype-kald – ligesom en rigtig telefonassistent.


Ny Skype- og kalender-app - foto: Microsoft

Ny kalender-app, som nu indeholder en uge-visning og som byder på en nemmere navigation mellem dage, uger og måneder. Og så har kalendere fået et nyt look, som minder meget om Outlook på din pc.

Musik, video og podcasts kører nu som separate apps, så man nemmere kan tilgå og redigere i spillelister, købe og leje videoer, og abonnere på podcasts via RSS feeds og foretage en Bing-søgning efter nye podcasts. Og, så har Microsoft forbedret volumen-kontrollen, så du justere lydstyrken for hhv. opkald og notifikationer og for apps og medieindhold separat.

Personer, e-mail og konti er også forbedret. Dine Personer-app giver dig federe feeds fra sociale medier blandt andet med større billeder og Personer-app’en forbinder automatisk til sociale netværks-apps, så du får nemmere adgang til alle funktionerne i disse apps. E-mail supporterer nu S/MIME sikrede e-mails og så har Microsoft udvidet understøttelsen af de forskellige brugerkonti, som du kan forbi til via din Windows Phone med iCloud.

Billeder og kamera er desuden organiseret på en helt nye måde, så du hopper direkte til dine seneste billeder, når du åbner Billeder-app’en, ligesom dine billeder er organiseret efter dato og lokation. Microsoft udvider også integrationen af online-billedalbums. I kameraet har Microsoft opdateret brugerfladen, og tilføjet en ny feature, som kan lave ’burst’-optagelser.

Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til eksisterende Windows Phone 8-brugere over de kommende par måneder, og vil være tilgængelig på Nokias nye smartphones, herunder de nye Lumia 630, Lumia 635 og Lumia 930, som Nokia præsenterede tidligere i dag.