Hvad er Chromecast?

I onsdags lancerede Google Chromecast i Danmark, men hvad er det og hvad kan de bruges til?
chromecast
Chromecast - foto: Google

Med Googles nye Chromecast kan man streame online video og musik til hvilket som helst HD-tv. Chromecast kan kobles til ethvert tv med HDMI-indgang, og kan styres direkte fra en almindelig smartphone, tablet eller computer.

Chromecast-brugere får adgang til alt indhold på YouTube og Google Play Film samt brugernes egne apps som eksempelvis Netflix. Der vil løbende blive tilføjet flere apps og samarbejdspartnere. Herudover kan man streame fra sin computer, så det man ser i sin Chrome-browser, vises på tv-skærmen.

Chromecast giver dig mulighed for at multitaske, så du kan sende e-mails eller opdatere dine sociale netværk på din mobil, tablet eller computer, samtidig med du streamer andet indhold til din tv-skærm. Samtidig virker Chromecast på tværs af forskellige platforme – Android-tablets og -smartphones, iPads, iPhones, Chrome til Mac og Windows samt mange Chromebooks.

Chromecast tager kun et par minutter at installere og er virkelig nem at bruge. Når den er installeret, kan du bruge din telefon, tablet eller computer til at finde og overføre indhold til dit tv, samt afspille og sætte det, du ser, på pause eller justere lydstyrken.

"Med Chromecast er det nemmere end nogensinde at streame sine foretrukne online film, tv-programmer og andet til tv-skærmen," siger Mario Queiroz , Director of Product Management hos Google. “Det skal være nemt for folk at se det indhold, de ønsker, uanset hvor de er, og vi er glade for at dele Chromecasts enkelhed med den brede befolkning."

Med lanceringen i Danmark er Chromecast nu tilgængelig i 12 lande. Foruden Danmark kan man købe Chromecast i USA, Canada, England, Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, Holland, Sverige, Finland og Norge. Chromecast koster 270 kr. og kan købes i El-giganten eller på Google Play.

nyheder: 
Quick Text: 
Google