Apple er klar med iOS til bilen

Fra i dag er Apple klar til at lancere en ny iOS integreret system til biler, som gør det muligt at ringe, sende sms'er og snakke til Siri via bilen
carplay
CarPlay - foto: Apple

Apples nyeste iOS til biler, CarPlay, er primært bygget til at bruge stemmekommandoen Siri, hvilket vil hjælpe bilisterne med at køre bil uden at behøve at røre telefonen. CarPlay vil reagere på indkommende opkald, diktere sms'er, vise Apples korttjeneste og få adgang til dit musikbibliotek, som kommer fra din iPhone. CarPlay siges at have adgang til e-mails, kalender og kontaktpersoner.

De første biler til at understøtte CarPlay er Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo og vil endda få debut på Geneve Motor Show i denne uge. I år vil Honda, Hyundai og Jaguar også støtte Apples nye CarPlay system. I den nærmeste fremtid vil biler, som Ford, Kia, Mitsubishi, Toyota, Suzuki, Opel, Nissan, Peugeot, Citroën, BMW og Chevrolet også understøtte CarPlay.

CarPlay vil komme som en del af en iOS 7-opdatering og vil kun blive understøttet af iPhone 5, iPhone 5C og iPhone 5S.