Byg-selv-telefon fra Google vil koste 270 kroner

Googles byg-selv-telefon, som går under navnet Project Ara, vil efter sigende blive lanceret næste år til en pris på 50 dollar
projekt ara
Project Ara - foto: Google

Folkene bag projektet Ara (Google ATAP), er i gang med at udvikle verdens første smartphone, der kan adskilles af brugerne, samt udskiftes med nyere dele. Enheden siges at udkomme i den første kvartal af 2015 til en pris på omkring 270 danske kroner.


Som ses på billedet, så vil selve skelettet på smartphonen koste 270 kroner og omfatte en display og et WiFi modul. Herefter kan man vælge at købe andre dele, som fx kamera, lagerplads, processor etc. I et interview med Time, fortæller folkene bag projektet, at enheden vil komme i tre forskellige størrelser, lige fra en mindre telefon og op til en phablet.

Enheden, som stadig er i udviklingsstadiet, siges at have en tykkelse på 10 mm. Det er lidt tykkere end dagens smartphones - den seneste iPhone er kun 7.6 mm tyk.

Læs også: Video: Phonebloks kan blive den første miljøvenlig smartphone

Google afholder sin årlige konference, Google I/O 2014, den 25 og 26 juni og her kan Google fremvise en prototype af byg-selv-telefonen.

Hvad er din mening om en byg-selv-telefon?

kilde: Google ATAP