Nokia lancerer billige Android smartphones

Nokia har officielt præsenteret tre nye Android smartphones. Mød Nokias nye X familie, der består af Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL
nokia x android
Nokias nye Android smartphones - foto: Nokia

Mobilmessen i Barcelona har for alvor taget fart i år. Den finske mobilproducent er klar med hele tre nye Android smartphones, der består af Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL.

Nokia X er udstyret med en 4 tommer IPS LCD display, med en opløsning på 480 x 800 pixels. Den omfatter Qualcomms 1Ghz dual-core Snapdragon S4 processor, 512MB RAM, 4GB lagerplads, men kan udvides op til 32GB. På bagsiden har smartphonen et 3 megapixel kamera, men ingen frontkamera. Enheden vejer 129 gram og er pakket med et 1500mAh batteri.

Nokia X+ har samme specifikationer, som Nokia X, dog kommer den med en 768MB RAM i stedet for 512MB.

Prisen på telefonerne vil ligge fra 600 til 750 kroner.

Nokia XL, siger selv, er større end de to andre smartphones, der omfatter en 5 tommer IPS LCD display med en opløsning på 480 x 800 pixels. Smartphonen dreves af Qualcomms 1GHz dual-core Snapdragon S4 processor, 768MB RAM, 4GB lagerplads, men kan udvides op til 32GB. På bagsiden har enheden et 5 megapixel kamera og et 2 megapixel frontkamera. Smartphonen vejer 190 gram og er pakket med et 2000mAh batteri.

Prisen på Nokia XL siges at ligge omkring 900 kroner.

Alle smartphones vil efter sigende blive lanceret i løbet af 2. kvartal.