Galaxy S5 præsenteres - nu med fingeraftryksscanner

Samsung har netop præsenteret deres nyeste flagskib smartphone, nemlig Galaxy S5. Enheden kommer med fingeraftryksscanner og forbedret batterilevetid.Galaxy S5 er nu også vand- og støvafvisende
galaxy s5
Galaxy S5 - foto: Samsung

Unpacked 5 er netop blevet pakket op i den årlige mobilmesse i Barcelona. Samsungs mobil topchef, JK Shin, præsenterede i dag efterfølgeren til Galaxy S4. Den nye Galaxy S5 kommer med et lidt anderledes design, samt nye funktioner og applikationer.


Galaxy S5 i fire friske farver - foto: Samsung

Design - ikke noget nyt
Selve designet på Galaxy S5 er ikke noget nyt, men skiller sig fra designet på Galaxy S4. Enheden har afrundet kanter, de samme skinnende sider ligesom på Galaxy S4, mens hjemmeknappen er blevet afrundet en lille smule. På bagsiden af smartphonen er der kommet nogle bitte små flotte huller, der smykker designet på Galaxy S5. Enheden kommer i fire farver, sort, hvid, lyseblå og kobber guld. Ifølge Samsung er Galaxy S5 både vand- og støvafvisende, som vi allerede kender fra Sonys Xperia modeller. Galaxy S5 måler 142 x 72.5 x 8.1 mm og vejer 145 gram, som er tungere end Galaxy S4 pga. dens mange og nye ekstra hardware.


Galaxy S5 nu med fingeraftryksscanner - foto: Samsung

Skærm - nu med fingeraftryksscanner
Galaxy S5 kommer med en 5.1 tommer HD AMOLED display, samt en opløsning på 1080 x 1920 pixels og en pixeltæthed på 432ppi. Som vi tidligere har nævnt på siden, så får Galaxy S5 en fingeraftryksscanner på selve skærmen. Dvs. at du via skærmen kan skanner din finger og lukke din smartphone op.


Galaxy S5 får et 16 megapixel kamera - foto: Samsung

Kamera - optager i 4K
Enheden omfatter et 16 megapixel kamera på bagsiden, mens frontkameraet er på 2.1 megapixel. Ved brug af HDR (High Dynamic Range mode) funktionen, kan Galaxy S5 tager endnu skarpere og flottere billeder. Galaxy S5 kan nu også optage i 4K resolution, som bliver ultra skarpt. Det er en opløsning på 3840 x 2160 pixels.


Længere batterilevetid - foto: Samsung

Processor og batteri
Samsung har valgt at indføre en 2.5GHz quad-core Snapdragon 800 processor på Galaxy S5. Enheden kommer med 2GB RAM og fås med 16GB og 32GB lagerplads, men kan udvides op til 128GB. Batteriet på enheden er en lille smule større end forgængeren. Batteriet er på 2800mAh, som ifølge Samsung, med hjælp af dens Ultra Power Saving Mode vil fordoble batteriets levetid, når smartphonen er ned på 10%. Her lover Samsung at den vil kører yderligere 24 timer, samt over 16 dage i standby tid på kun en enkelt opladning.

Tilgængelig og pris
Galaxy S5 lanceres verden over den 11. april 2014. Hvad angår prisen har vi endnu ikke fået noget at vide.

Hvad synes du om Galaxy S5?