Gadgets: Hvad kan vi forvente i 2014? - Del 3

Hvad kan vi forvente af virksomheder som Microsoft, Huawei og LG i det nye år? Se vores forudsigelse til 2014
lg g flex
LG G Flex - foto: LG

Året 2013 har bragt os masser af nye og spændende enheder, som har gjort mobiltelefonerne lidt smartere. Vi har set de første buede enheder, samt de første smartphones med fingeraftryksscanner i verden. 2014 ser ud til at bringe endnu mere spændende enheder på banen, som vi glæder os til at se.

Det har været et travlt, men et godt år for Microsoft. Den amerikanske it-gigant har lanceret en række succesfulde produkter i 2013. Bl.a. blev Xbox One lanceret i november måned, som har fået en del konkurrence fra Sonys PlayStation 4, samt fået en del kritik fra brugernes side. Udover Xbox One, har Microsoft lanceret Surface 2, som ifølge vores forudsigelser kan få en efterfølgere i oktober måned 2014.

Tilbage i september 2013, overtog Microsoft Nokias mobilforretning med et beløb på 40.5 milliarder kroner. Handlen ventes at være på plads i begyndelsen af det nye år. Om Microsoft har planer om at fremstille deres egne smartphones i 2014, er lidt svært at forudsige. Vi tror dog på, at vi i midten af 2015 vil se en smartphone fra Microsoft.

2014 vil også blive året hvor Microsoft vil komme med en opdatering til deres Windows 8. Windows 8.2 siges at bringe startmenuen tilbage til Windows, som vi kender det fra tidligere Windows udgaver. Windows 8.2 siges at få mange af de funktioner vi kender på Windows 7, som ifølge rygterne vil blive lanceret i begyndelsen af 2014.

Den kinesiske mobilproducent, Huawei, lancerede i 2013 verdens tyndeste smartphone, Ascend P6, med en tykkelse på hele 6.18mm og med en vægt på omkring 120 gram. Huawei har planer om at lancere en efterfølger og kalde smartphonen Ascend P6S. Smartphonen siges at komme med en octa-core processor og blive lanceret i 2014.

I går annoncerede Huawei Ascend Mate 2 4G phablet med en skørmstørrelse på 6.1 tommer. Phabletten tilbyder et 13 megapixel kamera, 5 megapixel front kamera og 16GB hukommelse. Ved præsentationen af modellen, sagde den administrerende direktør Richard Yu, at selskabet havde til formål at sælge 80 millioner smartphones i 2014. Huawei er verdens tredje mest solgte smartphone selskab, kun overhalet af Apple og Samsung.

Det vil være spændende at følge LG i 2014, da virksomheden har store ambitioner og tit lancerer smartphones med forskellige funktioner. I 2013 lancerede LG deres G Flex, som er en buet smartphone. Den sydkoreanske mobilproducent ser også ud til at lancere en ny buet smartphone i 2014. Ikke nok med at de vil arbejde videre på buede enheder, men så planlægger selskabet også at implementere fingeraftryksscanner på deres kommende LG G3.

En anonym embedsmand sagde for nylig, at LG netop havde truffet beslutningen om at gå videre og inkludere scanneren på LG G3. Fingeraftryksscanneren siges at blive testet på en smartphone prototype.

- LG har for nylig lavet en beslutning om at vedtage fingeraftryksscanner på den kommende G3, efterfølgeren til G2, og gennemfører en række tests for produktet, sagde den anonyme LG embedsmand.

Smartphonen siges at blive fremvist i Barcelona til MWC 2014 messen i februar. Enheden siges at bære en 5.5 tommer IPS LCD skærm med en opløsning på 1440 x 2560 og blive drevet af en hjemmelavet 2.2 octa-core chip. LG G3 siges også at omfatte et 16 megapixel kamera og køre Android 4.4 KitKat.