Russisk it-selskab lancerer smartphone med to skærme

En russisk virksomhed er den første it-producent til at lancere en smartphone med to skærme. Smartphonen siges at blive lanceret i Danmark næste år
yotaphone
YotaPhone - foto: Yota Devices

Den russiske virksomhed, Yota Devices, har i dag afsløret selskabets første to skærmede smartphone. YotaPhone, som den bliver kaldt, har ud over en touch skærm på forsiden, også en såkaldt e-ink skærm på bagsiden.

Ved præsentationen fortalte selskabets chef, Vlad Martynov, at e-ink skærmen, som mange i forvejen kender fra e-boglæser, bruger 7 til 10 gange mindre strøm end almindelige smartphones. E-ink skærmen gør, at brugerne ikke længere har brug for at vække telefonen for at tjekke klokken, vejret eller kalenderen.

Begge skærme på YotaPhonen omfatter en 4.3 tommer display, mens opløsningen på forside skærmen er 720x1280px. Smartphonen bliver drevet af Qualcomms 1.7GHz dual-core Snapdragon S4 processor, 2GB RAM, 1800mAh batteri og 13 megapixel kamera.

Smartphonen siges at blive lanceret i morgen i Rusland og vil snart også komme til lande, som Tyskland, Frankrig, Østrig og Spanien til 499 euro. Danmark siges at få YotaPhone i 1. kvartal 2014 til en pris på under 4.000 kroner.