EU kræver en universel oplader

Den Europæiske Union vil have en universel oplader til alle smartphones og tablets. Apple kan blive tvunget til at ændre opladeren til iPhone og iPad
eu dansk
Det europæiske flag - foto: Europa.eu

EU giver ikke op og kæmpe derfor videre om at få en universel oplader til alle smartphones og tablets. Alle EU-borgere skal have en universel oplader, da det kan hjælpe med at formindske omkostningerne og affaldet. Der kan spares 51.000 tons overflødige opladere ved at indføre en fælles standard. Det betyder, at nye telefoner muligvis kan leveres uden ny oplader, ved at man beholder sin gamle oplader og bruger denne når man køber en ny smartphone.

Med andre ord bliver Apple nød til at skifte opladeren til sine enheder. Hvis Apple eller andre producenter ikke acceptere aftalen, kan EU forpligte dem til at gøre det.

- Vi opfordrer medlemsstaterne og fabrikanterne omsider at indføre en universel oplader, for at sætte en stopper for kabel kaosset til mobiltelefoner og tablet-computere, sagde Barbara Weiler, medlem af Europa-parlamentet.

Producenter, som Samsung, Sony, HTC, LG etc. bruger universelle oplader, som har en micro USB indgang til enheden. Apple er en af de producenter som ikke bruger en universel oplader. Til at oplade en iPhone, iPad eller iPod bliver forbrugerne nød til at have en lightning oplader.

Hvad er din mening om en universel oplader?

kilde: Europarl.Europa via TheVerge

tags: 
nyheder: 
Quick Text: 
Oplader