Video: Phonebloks kan blive den første miljøvenlig smartphone

Ifølge en ny video på Youtube, kan fremtidens miljøvenlig smartphone snart blive introduceret. Phonebloks er en smartphone du ikke behøver at smide ud, men blot udskifter delene på
phonebloks
Phonebloks - foto: YouTube

Elsker du at lege med Lego, så vil du helt sikkert også elske, hvad måske kan blive fremtidens miljøvenlig smartphone. En af de mest irriterende ting ved nutidens smartphones er nok delene i enhederne, som kan være utrolig svært at udskifte. Går skærmen i stykker, kan man sende den til reparation, som ikke er gratis.

Men hvad gør man hvis smartphonen bliver langsom og ikke har den nyeste teknologi kørende? Svaret på dette er: Smid smartphonen ud og køb en ny en.

De ældre smartphones ender tit på lossepladsen eller også gemt i skufferne, men dette kan ifølge den hollandske designer, Dave Hakkens, ændre sig. Han har nemlig lavet et koncept, som måske kan blive fremtidens smartphone. Dave Hakkens' idé går ud på, at man kan erstatte de enkelte dele på smartphonen med nye og mere avancerede dele, så smartphonen altid har de nyeste komponenter.


Phonebloks - foto: YouTube

Går fx skærmen i stykker, kan du nemt og hurtig skifte skærmen med en ny, uden at du behøver at ringe til reparationsafdelingen. Du kan også tilpasse din smartphone efter eget behov. Har du fx ikke brug for Bluetooth eller Gyroscope, kan du vælge et større batteri, så din smartphone kan holde længere.

Designeren Dave Hakkens håber at finde nogle investorer ombord på sin nye idé, så smartphonen kan blive en realitet. Den 29. oktober bliver dagen hvor Dave Hakkens og verden råber ud efter investorer og leverandører, for at kunne producere smartphonen. Derfor har han også brug for din hjælp. Du kan støtte Dave Hakkens og hans nye idé, ved at besøge siden ThunderClap og ved at like hans Facebook-, Twitter- eller Tumblr side.

Se videoen til Dave Hakkens Phonebloks idé.

kategorier: 
Quick Text: 
Smartphone