Top 5: Hvorfor du ikke skal købe et smart armbåndsur

Har du overvejet at købe et smart armbåndsur? Her er 5 grunde hvorfor du ikke skal købe et
sony smartwatch 2
Sonys kommende SmartWatch 2 - foto: Sony

Samsung vil om få dage introducere deres anden generation af smarte armbåndsur, mens Sony allerede er på vej med sin anden generations. Selv om der har været smarte armbåndsure på markedet for lidt over et år, har smarte armbåndsure aldrig haft en stor gennembrud. Hvad skal man bruge et smart armbåndsur til og hvor gode er disse ure?

Her er 5 gode grunde til hvorfor du ikke skal købe et smart armbåndsur endnu, og hvorfor du skal vente med at købe et om et par år.

1. Dårlig hardware
For et par dage siden bekræftede Samsungs Mobil vicepræsident, Lee Young-hee, virksomhedens anden generation af smarte armbåndsure. Ved bekræftelsen afslørede han at Galaxy Gear, som uret vil komme til at hedde, kun er en koncept enhed. Det vil sige at Samsungs smarte armbåndsur ikke engang er en beta-version, som betyder at uret stadig er i idéfasen. Sony har det samme problem. Den japanske it-producent er allerede i gang med at forberede sin anden generation af smarte armbåndsur, som ser ud til at være en lille forbedring i forhold til sidste års model.

Læs også: Samsungs vicepræsident bekræfter et smart armbåndsur

2. Batterilevetiden
De seneste lækkede specifikationer om Samsungs kommende armbåndsur afslører at uret kun vil have 10 timers batterilevetid, hvilket vil sige at du hver aften før du går i seng skal tilslutte den til en oplader, så du kan bruge den i næste dag. Et smart armbåndsur kan vel de samme ting, som en smartphone kan, derfor er batterilevetiden heller ikke bedre end den på en smartphone.

3. Beta software
Samsung og Sony vil med stor sandsynlighed have Android kørende på deres armbåndsure, men kan man også hente apps fra Google Play? Samsung og Sony vil helt sikkert tilpasse deres egne apps, såsom kalender, browser, billeder og musik i systemet, men hvad gør man med de applikationer der ligger i Google Play? De fleste applikationer i Googles butik er designet til smartphones og tablets og ikke til et 2.5 tommers display.

4. Designet
Samsung har tilbage i januar 2013 præsenteret deres fleksible skærm, som ikke kan gå i stykker når man bøjer displayet. Ifølge Samsungs vicepræsident, Lee Young-hee, vil virksomhedens armbåndsur ikke have et fleksibel skærm, som betyder at designet på den vil være lidt kedeligt og ligne et almindelig armbåndsur. Vi havde ellers håbet på at Samsung ville indføre deres fleksible teknologi, Youm, til deres kommende armbåndsur, men dette ser det ikke ud til.

5. Pris
Sonys første smarte armbåndsur kan i dag købes til omkring 700 kroner, som heller ikke er så dyr, men noget tyder på, at Sonys næste armbåndsur vil være lidt dyrere end første udgaven. Sonys SmartWatch lyder ikke så dyrt, men selve oplevelsen af Sonys smarte armbåndsur, synes ikke til at være pengene værd.

Flere virksomheder ser ud til at komme med deres egne armbåndsur, heriblandt Apple, som ifølge rygterne er i gang med at forberede iWatch. iWatch siges at koste omkring 399 dollar, som svarer til 2250 kroner uden moms.

Læs også: Apple varemærker sit kommende armbåndsur til iWatch

Hvad er din mening om smarte armbåndsur? Er det noget du ville købe?