Touch-skærm laptops sælger ikke godt

Ifølge en førende amerikansk analytikerselskab, sælger bærbar computer med touch-skærme ikke godt på grund af, at priserne er for høje
asus vivobook touch
Asus Vivobook med touch - foto: Asus

Bærbar computer med berøringsfølsomme skærme sælger ikke godt, da de er for dyre, mener Bob O'Donnell, en analytiker fra den amerikanske analytikerselskab, IDC. Ifølge O'Donnell er priserne alt for høje, som gør, at folk holder sig tilbage fra at købe laptops med touch-skærme.

- Priserne på bærbar computer med touch-skærme ligger omkring 699 og 799 dollar, som er det dobbelte af prisen hvad en normal laptop koster, sagde O'Donnell i et interview.

I begyndelsen af året, forventede IDC at salget af laptops med touch-skærme vil ligge mellem 17 og 18 procent af solgte bærbar, men dette tal skulle angivelig have ændret sig til mellem 10 og 15 procent.

Et af de store problemer med berøringsfølsomme skærme på bærbar computer er, at folk ikke ser det som en ekstra værdi af at have en touch-skærm på pc'en. Vi har it-enheder, som smartphonen og tabletten der tilbyder touch og når vi vælger en bærbar computer, så er det tit uden touch.

90 procent af de pc'er der sælges i år, vil ikke have touch.

Har din bærbar en touch-skærm?

kilde: T3