Nyt Google projekt tilbyder gratis internetadgang

Googles nyeste projekt, Project Loon, tilbyder gratis internet til de mennesker der ikke har råd eller ikke kan modtage internetforbindelse
Google Project Loon
Googles nyeste projekt, Project Loon - foto: YouTube

For to ud af tre mennesker på jorden, er en hurtig og billig internetforbindelse stadig uden for rækkevidde. Derfor har Google besluttet at finde en løsning på dette problem, ved at sende store balloner, udstyret med internetforbindelse, i stratosfæren. Googles nye projekt, Project Loon, vil give internetadgang til utrolig mange mennesker i Afrika, Sydamerika og den sydøstlige del af asien.

- Vi har opbygget et system, der bruger balloner, båret af vinden i stratosfæren, som ligger 20 km fra jorden. Dette vil sende internetadgang til jorden ved hastigheder svarende til nutidens 3G-netværk eller hurtigere, fortæller Google i deres blogindlæg.

De fleste mennesker har ikke råd til at have internet derhjemme, da prisen for at modtage internetforbindelse er for høj og koster mere end det de tjener på en måned.

For at teste om projektet virker, har 50 frivillige husstande i New Zealand været med til at afprøve Googles nye internet projekt. I videoen nedenfor kan du se hvordan Googles projekt fungerer.