Styresystem: Nokia stopper produktion af Symbian telefoner

Nokia vil ikke længere producere smartphones eller telefoner med deres eget styresystem Symbian
nokia 808 pureview
Nokia 808 PureView med Symbian OS - foto: Nokia

Nokias elskede 808 PureView smartphone vil være den sidste smartphone til at have haft Nokias styresystem Symbian, som har eksisteret siden slutningen af 90'erne. Ifølge en kilde vil Nokia fremover kun lancere smartphones med Microsofts styresystem, Windows Phone OS.

Ifølge Nokias producenter, tager det 22 måneder at bringe en Symbian produkt på markedet, sammenlignet med Windows Phone produkter, som tager mindre end et år. En anden grund hvorfor Nokia stopper sin lancering af Symbian smartphones er pga. antallet af solgte enheder. Nokia solgte kun 500.000 Symbian smartphones i først kvartal af 2013. Betydeligt mindre end de 5.6 millioner Lumia enheder, der er blevet solgt i samme periode.

Nokia og Android?
Der er sikkert mange der tænker hvorfor Nokia ikke lancerer smartphones med Googles Android. At indføre Android til Nokia ville være rigtig dyrt. Nokia skulle for det først betale sine egne udviklere og bruge masse af tid på at forsøge at tilpasse Android på deres smartphones og gøre dem unikke nok til at blive bemærket på markedet. Herefter ville de bruge endnu mere penge på advokater, hvis Apple nu skulle sagsøge dem.

Ved at bruge Microsofts styresystem, har Nokia alle patenter klar, da Microsoft allerede har licenseret patenter fra Apple. Desuden forsøger Nokia også at være unik i smartphone-markedet.

kilde: Slashgear