E3 2013: PS4 bedre end Xbox One

Sony har præsenteret sin PlayStation 4, som ser ud til at være lettere, tyndere og billigere end Xbox One
playstation 4
Sony PlayStation 4 - foto: Sony

Ved Microsofts lancering af Xbox One, tilbage i maj 2013, slog Microsoft fast, at konsollen skulle være online og at man skulle tjekke ind hver 24. timer, for ellers kunne man ikke bruge konsollen. Dette har Microsoft fået meget kritik for, noget som Sony har udnyttet. Ved PlayStation præsentationen, forklarede Sony, at de ikke vil tvinge forbrugerne til at være online for at spille og at konsollen ikke vil stoppe med at fungere, hvis ikke man tjekker ind i løbet af 24 timer.

Udover dette afslørede Sony også designet, samt prisen på PlayStation 4. Sonys nye PlayStation er både tyndere og lettere, samt 100 dollar billigere end Xbox One. Ved E3 messen, afslørede Sony og Microsoft de amerikanske priser til deres nye konsol. I USA vil Xbox One koste 499 dollar, som svarer til 2.800 kroner, mens PlayStation 4 vil koste 399 dollar (2.200 kroner). Xbox One og PS4 vil naturligvis være lidt dyre i de europæiske lande. Xbox One vil koste 499 euro (3.700 kroner), mens PS4 vil koste 399 euro (2.975 kroner). I Danmark vil beløbet være lidt højere.

Hvorfor er PS4 billigere?
Som du måske har hørt, følger der en Kinect med i prisen, når du køber Xbox One. Sony har også planer om at udgive en Kinect lignede produkt, men kameraet vil ikke følge med, når du køber PlayStation 4.

Begge enheder vil blive lanceret i slutningen af 2013.