Apple lancerer iOS 7

Apples nyeste styresystem, iOS 7, har et fladere design og tilbyder masser af nye funktioner. Se her hvad den nye iOS 7 har at tilbyde
ios 7
iOS 7 - foto: Apple

Apple kunne i går aftes præsentere deres næste version af iOS, nemlig iOS 7. Den nyeste version af Apples mobil styresystem repræsenterede den største ændring i udseendet, siden den først iPhone blev lanceret tilbage i 2007.

- iOS 7 er den største forandring til iOS, siden indførelsen af iPhone, sagde Apples topchef, Tim Cook og tilføjede.

- iOS 7 er spækket med fantastiske nye funktioner, og har en fantastisk ny brugergrænseflade.

Ny brugergrænseflade
Som forventet, har iOS 7 et fladere design og fået en hel ny brugeroplevelse. Bl.a. har ikonerne fået et helt nyt design, mens temaet har fået et gennemsigtig design. Fx ved brug af e-mail eller sms, vil brugerne kunne se gennem tastaturet, når man skal indtaste noget.

Nyt kontrolcenter
Apple har også tilføjet et nyt kontrolcenter. Ved at swipe opad fra bunden, vil brugerne få hurtig adgang til de vigtigste indstillinger, som fx lysstyrke, wi-fi, fly-mode, bluetooth eller spille musik. iOS 7 tilbyder nu også en lommelygte, som vi kender fra Android.

Automatisk opdatering af apps
Med den nye iOS 7, behøver du ikke længere manuelt opdatere dine apps. iOS 7 vil tjekke hvilke apps du mest bruger og ud fra det, vil den automatisk opdatere dine apps. Er du fx ofte på facebook eller twitter, vil iOS 7 selv sørge for at opdatere applikationerne, så du har de seneste opdateringer til dine apps.

Airdrop
Denne funktion er en nyhed i iOS 7 og fungere kun til de nyeste iPhones og iPads. Med en hurtig tap på dine billeder, kan du dele dem med din familie eller venner.

Safari
Safari har fået noget af en opdatering og er blevet meget nemmere at surfe på. Brugerne kan nu åbne flere end otte faner, mens den nye opdatering af Safari nu tilbyder en 3D effekt, når du swiper fra fane til fane.

Siri
Du kan nu vælge mellem en mandlige eller en kvindelige stemme, men desværre findes denne nye funktion kun på engelsk, fransk og tysk. Der er også kommet en række nye kommandoer til Siri i iOS 7, som fx, "spil min sidste voicemail", "slå bluetooth til" eller "øg min lysstyrke". Twitter, Wikipedia og Bing er nu også blevet integreret i Siri og mere skulle være på vej.

Kamera
Kamera appen har også fået nogle ændringer, som fx kan man nu swipe mellem kameraet og videokameraet. Den nye opdatering lader dig tilføje effekter på billeder, så du kan se hvordan billedet vil se ud, før du selv trykke på udløseren.

Billeder
Dine billeder bliver nu automatisk arrangeret i grupper, noget som Apple kalder "moments" - "øjeblikke". Det nye fotobibliotek erkender ens ferie og arrangeret dem i grupper, så man nemt og hurtigt kan få styr på sine billeder.

iOS til bilen
iOS 7 tillader nu bilproducenterne til at integrere deres operativsystem, hvor iPhone og Siri vil spille en stor rolle. I fremtiden vil biler være i stand til at læse dine beskeder, give dig muligheder for at diktere et svar, samt bruge andre funktioner såsom give dig adgang til Maps til navigation eller spille musik.

App Store
Apple har givet App Store et helt nyt look, som nu har over 900.000 apps. Apple har tilføjet en ny funktion de kalder, "Apps near me" eller på dansk, "Apps nær mig", og vil vise dig de mest populære apps baseret på din aktuelle placering. Befinder du dig fx tæt på en festival eller et museum, så vil der automatisk dukke forslag af apps op, som har noget at gør med festival eller museum, som du måske kunne være interesseret i at downloade.Skærmbilleder af iOS 7, foto: Apple

Apples næste version af iOS 7 vil blive tilgængelig til efteråret 2013.

Hvad synes I om iOS 7?