Apple event: Her er de nye produkter fra Apple

I går aftes kunne Apple præsentere en række nye produkter. Bl.a. præsenterede Apple en ny Mac Pro
wwdc 2013
WWDC 2013 - foto: Apple

Apple åbnede i går deres årlige udviklerkonference, WWDC 2013, og præsenterede en række nye produkter, som fx Mac Pro og Macbook Air, samt en nyere version af iOS og OS X.

OS X
Apple frigav i går en udviklerversion af OS X Mavericks, som indholder over 200 nye funktioner og som inkluderer Maps og iBooks til Mac. Bl.a. har Apple brugt tiden på at forbedre hukommelseshåndteringen og batteritiden i OS X Mavericks.


OS X Mavericks - foto: Apple

Programmer som Safari, Calender, iCloud og mange flere skulle være forbedret, mens Maps og iBooks, som tidligere nævnt, vil blive inkluderet. Med Maps kan du sende ruter fra OS X til din iOS enheder og herefter vil ruten blive vist på din iPhone eller iPad. Med iBooks på din Mac, kan du nu også læse dine favorit bøger direkte på din bærbar eller computer. Mavericks vil blive tilgængelig og frigivet til forbrugerne i efteråret 2013.

Mac Pro
Apple afslørede i går også deres nyeste stationær computer, nemlig Mac Pro, som omfatter den nyeste generation af Xeon processor og understøtter 4K. Den nye Intel Xeon E5-processor kommer med op til 12 kerner, der giver dobbelt så stor ydeevne. Mac Pro får også den hidtil hurtigste hukommelse med en hastighed på op til 60Gbit/s.


Mac Pro - foto: Apple

Designet på Mac Pro er unikt og det er noget vi aldrig før har set på en enhed. Mac Pro er både slankere, lettere, mere støjsvagere og har et flottere design end sin forgænger, som blev lanceret tilbage i 2006. Enheden er 25.1 cm høj og har en diameter på 16.8 cm. Mac Pro vil blive tilgængelig senere på året.

Macbook Air
Udover en stationær computer, præsenterede Apple også en nyere Macbook Air, som vil komme i to versioner, en på 11 tommer og den anden på 13 tommer. Begge enheder får en kraftig og forbedret fjerde generations processor med forbedret grafik og dobbelt kernet grafikprocessor. 11 tommer udgaven vil klare sig i 9 timer uden opladning, mens 13 tommer udgaven lidt mere, 12 timer.


Macbook Air - foto: Apple

Prisen på 11 tommer udgaven vil ligge på 7.799 kroner, som leveres med 128GB harddisk, 1.3GHz processor og 4GB hukommelse, mens 13 tommer enheden vil koste 8.599 kroner og vil omfatte 128GB harddisk, 1.3GHz processor og 4GB hukommelse. Du kan også få en 13 tommer Macbook Air med 256GB harddisk og 1.7GHz Intel Core i7-processor til 10.299 kroner. Begge enheder vil blive tilgængelig fra i dag.

iTunes Radio
iTunes får også en opdateringer og her vil Apples nyeste musiktjeneste give brugerne adgang til at høre musik helt gratis. iTunes Radio, som det vil blive kaldt, vil blive en integreret del af iTunes og her kan man hører musik, dele musik med andre og se hvad andre lytter. iTunes Radio samler forskellige stationer, du helst gerne vil høre og jo mere du lytter, desto bedre vil dine stationer blive personaliseret. Du kan også mærke eller købe, de sange du hører. iTunes Radio vil være en reklamefri tjeneste og komme til efteråret.

iOS 7
Apple præsenterede i går aftes også deres nyeste mobil styresystem, iOS 7. Det nye styresystem har fået et helt nyt design og er kommet med masser af nye og forbedrede funktioner. Du kan læse meget mere om iOS 7 her.