App Store på vej til at blive overhalet af Google Play

Googles app-butik kan meget snart overhale Apples App Store. 2 milliarder downloadede apps adskiller nemlig de to app-butikker
google play 48 milliarder apps
Google runder 48 mia. hentede apps - foto: Google I/O 2013

Sidste måned kunne Apple fejre 50 milliarder downloadede apps, men den fest varede ikke længe. Knap 24 timer efter Apple havde afsløret, at have rundet 50 milliarder downloadede apps, annoncerede Google, at deres app-butik nu havde 48 milliarder hentede apps. Dermed er Google Play meget tæt på at overhale Apples App Store.

Apples kunder henter i øjeblikket 2 milliarder apps om måneden, mens Google Play overhaler det tal, med 2.5 milliarder hentede apps om måneden. Men selvom Google har flere downloadede apps end Apple, så har Apple en daglig indtægt på 5.1 millioner dollar, som er fire gange så meget som konkurrenten.

Google kunne sidste måned også erklære, at have 900 millioner aktiverede Android enheder. Sidste år var tallet på 400 millioner aktive Android enheder, hvilket betyder at Google på kun et år, har mere end fordoblet antallet af aktive Android-enheder.

I hvilken app-butik henter du dine apps?