Microsoft får bøde på 4.2 mia. kroner

Microsoft har fået pålagt en bøde på 4.2 milliarder kroner fra EU, for ikke at tilbyde de europæiske forbruger et valg af web-browsere, når de installer Windows
microsoft
Microsoft - foto: BGR

Microsoft er blevet idømt en bøde på 561 millioner euro (4.2 milliarder kroner), for ikke at tilbyde EU-borgerne et valg af browser, når de installerer Windows for første gang.
    
Tilbage i 2009 indgik Microsoft i en frivillig aftale med EU-Kommissionen om, at give EU-borgerne en særlig form for indstilling, hvor brugerne af Windows selv kan vælge, hvilken browser de ønsker at bruge, når de installerer Windows for første gang. Ifølge EU-Kommissionen, fik 15 millioner EU-borgere, mellem maj 2011 og juli sidste år, ikke denne mulighed.

Før kunne brugerne nemlig se en "vælg din browser" pop-up og vælge den internet-browser de selv ønskede, inden de trykkede på "installer Windows".

Ifølge Microsoft, var der tale om en teknisk fejl. Dette fik EUs konkurrencekommissær dog ikke til at ændre mening.

- Jeg håber, at vores beslutning vil få virksomhederne til at tænke to gange, før de selv tænker på at overtræde deres forpligtelser, sagde EUs konkurrencekommissær, Joaquín Almunia.

Mens størrelsen af bøden virker astronomisk, kunne det have været meget værre, da EU-Kommissionen kunne have opkrævet op til 10 procent af den årlige globale omsætning af virksomheden, hvilket svarer til ca. 5.9 milliarder euro (44 milliarder kroner).

kilde: Europa-Kommissionen